Află secretul prosoapelor moi și mirositoare

0
206

După o baie relaxantă sau un duş rapid ne dorim un prosop de baie cât mai pufos şi mai parfumat. Dar nu întotdeauna avem parte de un astfel de răsfăţ. Unele prosoape sunt aspre şi ne zgîrie pielea, altele au un miros neplăcut chiar dacă sunt curate, iar altele nu absorb deloc apa de pe corp. 

Un prosop de corp poate fi folosit de maxim trei ori, asta deoarece la fiecare duș pierdem aproximativ zece milioane de celule moarte de piele.

Apoi, prosopul trebuie să se usuce bine de fiecare dată, la aer curat, iar atunci când îl speli e esențial să îl speli la o temperatură mai mare de 60 de grade, transmite Realitatea.

Iată cum trebuie să întreţinem prosoapele de baie pentru a fi curate şi pufoase:

Cel mai simplu truc pentru a avea prosoape moi și parfumate este să le pui, înainte de spălare, la înmuiat în apă rece cu oțet alb (în proporție de 3:1). Lasă-le peste noapte, apoi stoarce-le și spală-le la mașina de spălat, la minim 60 de grade, după cum îți spuneam. Încearcă ca de acum încolo să speli doar prosoape și să nu le mai amesteci cu hainele.

E suficient să folosești un detergent de calitate și, opțional, balsam. Însă soluția de apă rece cu oțet le va face din nou pufoase și va înlătura mirosul neplăcut din ele.

sursa: http://www.realitatea.md/

 
Lasă un comentariu