Topul preferințelor de băuturi alcoolice la nivel mondial

Cercetătorii americani au realizat un studiu al consumului de băuturi alcoolice la nivel mondial. Preferinţele consumatorilor sunt foarte diferite, în funcţie de regiunea în care trăiesc.

Potrivit Business Insider, care citează studiul realizat de cercetătorii de la Bank of America Merrill Lynch, în Statele Unite şi Canada pe primul loc în topul preferinţelor este berea, cu peste 44% din consumul total de alcool, urmată de țărie, cu doar 28% din consumul total.

În Europa de Vest în schimb, pe primul loc este vinul, cu 44%, iar în Asia este preferat lichiorul. Această băutură are 61% din consumul total de alcool din China şi peste 83% în alte state asiatice. De asemenea, în Asia sunt preferate şi alte băuturi spirtoase: romul în India şi ginul în Filipine. În Europa de Est, pe primul loc este berea, cu 50%, urmată de tărie, cu 36%, iar vinul este pe ultimul loc în topul consumului, cu doar 14% din consumul total. Studiul a mai arătat şi cantitatea de alcool consumată în medie de o persoană în decursul unui an.

Vest-europenii beau peste 8 litri de persoană, australienii 7,8 litri, americanii 6,5 litri, iar est-europenii sunt pe locul 4, cu doar 5,8 litri de persoană pe an, în medie.  Conform studiului, cel mai abstinenţi de la alcool sunt nigerienii, care beau numai 0,6 litri pe an, de persoană.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un comentariu