Ministerul Educației a propus 48 de manuale spre reeditare

Conform unei serii de criterii și doleanțe din partea elevilor și profesorilor moldoveni, Ministerul Educației propune 48 de manuale spre reeeditare. 

Elevii din Republica Moldova consideră că manualele din care învaţă nu conţin o informaţie structurată, subiectele de gramatică sunt prezentate haotic, iar culorile utilizate pentru a ilustra paginile nu sunt atractive. De asemenea, profesorii recunosc că multe noţiuni propuse în manuale sunt explicate incorect, iar părinţii susţin că exerciţiile nu corespund vârstei elevului.

Ţinând cont de aceste doleanţe, Ministerul Educaţiei (ME) a propus spre reeditare 48 de manuale şcolare.   La sfârşitul lunii martie curent, Ministerul Educaţiei a lansat platforma de comunicare „Vreau manuale bune”, cu scopul de a spori calitatea manualelor şcolare. Până la data de 15 aprilie, prin intermediul acestei platforme, elevii, profesorii şi părinţii şi-au putut exprima opinia în legătură cu manualele şcolare actuale, sugerând modificările necesare. Astfel, în perioada 10 mai – 11 aprilie, grupurile de lucru din cadrul ME au examinat sugestiile primite în cadrul platformei şi au propus noi modificări care urmează să fie introduse până la data de 1 septembrie 2015 în 48 de manuale (38 de titluri), în limbile română şi rusă. Aceste manuale şcolare sunt specifice claselor II-IX şi clasei a XII.

Potrivit datelor oferite de către Ministerul Educaţiei, Platforma de comunicare online „Vreau manuale bune” a fost vizitată de 4.381 de ori. Numărul total de răspunsuri la chestionare constituie 293, dintre care 150 de elevi, 80 de părinţi şi 63 de profesori. 

Sursa: adevarul.ro