Cartea săptămânii „Ducele Nopții”

   Un bărbat mascat… o femeie care îndrăznește să-l înfrunte… o patimă dincolo de rațiune…

 

   În urma cu douăzeci de ani, Maximus Batten a asistat la asasinarea brutală a parinților săi. Acum el a devenit Ducele Wakefield și iși petrece zilele în Parlament, iar nopțile se transformă în Fantoma din St.Giles. El străbate aleile întunecate ale faimosului cartier, prinzând criminali, și salvînd viețile celor nevinovați. Are și o misiune: să găsească pe cei care îi omorâse părinții.

  Un bărbat mascat… o femeie care îndrăznește să-l înfrunte… o patimă dincolo de rațiune…

  Cartea începe cu un pariu al Lady Penelope care decide să meargă în cartierul St.Giles în plină înserare, însoțită doar de Artemis Greaves. Penelope este o femeie frumoasă, nobilă și una dintre cele mai bogate moștenitoare. În același timp este o ființă iritantă, egoistă, stupidă și încăpăținată. Artemis este o fată ce preferă să nu iese în evidență, ascunzându-se sub rochiile sumbre, ținându-și părerile și inteligența ascunse, dar și secretul pe care îl are.

   Datorită Penelopei, domnișoarele se află într-o situație foarte periculoasă: înconjurate de tâlhari, lipsite de oricare apărare ele nu știu la ce să se aștepte… pînă la apariția unui salvator enigmatic.

   Cel care le salvează este celebra Fantomă. Din cauza agitației și a speriețurii, Artemis se împiedică și cade în mijlocul evenimentelor, iar Fantoma este cea care o ajută să se ridice. În momentul în care misteriosul bărbat o ajută, fără să știe îi cade de pe deget un inel. Un inel aristocrat, ce se rostogolește la picioarele Artemis.

   Artemis nu îi ia mult pentru ca să-și dea seama cui aparține inelul. Artemis  este complet disperată – fratele ei geamăn, Apollo, a fost acuzat pe nedrept de uciderea a trei bărbați. În loc să fie spânzurat, prin ajutorul contelui de Brightmore este închis într-un loc infernal, unde șansele de surpaviețuire sînt extrem de mici, tratamentul este inuman si atmosfera te distruge de zi ce trece. Artemis este hotărîtă să-l scoată de acolo chiar dacă pentru aceasta va trebui sa recurgă la gesturi ce nu o caracterizează – anume, șantajul. Ea îl șantajează pe Maximus cu secretul care cunoaște, cerându-i în schimb să o ajute să-l salveze pe Apollo.

   În afară de misiunea care are Maximus, apare și o altă problemp, legată de titlul lui  – trebuie să se căsătorească cît mai repede și pentru aceasta trebuie să aleagă o candidatură potrivită.

   Începe o poveste interesantă din care vom afla dacă Apollo va fi slavat, cum vor decurge evenimentele, ce situații vor întîlni eroii… Vor fi descoperiți criminalii părinților lui Max? Pe cine va alege el în calitate de soție? Ce secrete încă vom afla?

 

 

artemis