Cele mai bune cărţi despre NETWORKING

Ştim foarte bine că nu este important câţi oameni cunoşti, ci pe cine cunoşti. De asemenea, nivelul succesului depinde de relaţiile cu cei din jur. Iată câteva cărţi care vă vor oferi posibilitatea de a consolida relaţii de lungă durată şi calitative.

1. „Secretele succesului” de Dale Carnegie

Este cartea de căpătâi a oricărui om de succes, care îţi schimbă viziunea asupra comunicării în general. A fost publicată în 1936, cu aproximativ 80 de ani în urmă şi este la fel de folositoare ca şi atunci. Lecţiile sunt simple, şi cel mai important fapt – într-adevăr lucrează. Dacă ar fi să citeşti doar o singură carte despre networking, aceasta este cea pe care aş recomanda-o.

2. „Nu mânca niciodată singur” de Keith Ferrazi 

Scrisă de o persoană avidă după relaţii sociale noi, această carte ne învaţă că trebuie să ne utilizăm orice timp disponibil pentru a socializa şi a crea noi legături. De asemenea, ne prezintă diferite modalităţi de a ne apropia de oameni şi a crea o reţea solidă de cunoştinţe.

3. „Câştigând oamenii” de John Maxwell

Este într-atât de bună încât poate fi comparată cu „Secretele succesului”, doar că mai modernă. În carte sunt prezentate tactici pe care le poţi studia pentru a deveni un networker efectiv. Aceasta se concentrează pe aspectele interioare ale indivizilor şi ne accentuează calităţile la care putem lucra pentru a deveni mai buni. 25 de lucruri simple ce trebuie de înţeles pentru a fi un

4. „Networking pentru introvertiţi” de Devora Zack

S-au scris o mulţime de cărţi despre networking, însă în puţine dintre ele s-a accentuat diferenţele de personalităţi din punctul acesta de vedere. Astfel, autoarea ne prezintă o carte menită să schimbe modul de gândire al introvertiţilor şi nu numai, şi îi convinge să iasă din carapace şi să se avânte spre culmile networking-ului.

Galina Zubenschi, ULIM