6 lucruri necesare oricărui tânăr profesionist

Acum că îţi începi cariera, sau o vei începe degrabă, ar trebui să ştii că trebuie să deţii câteva lucruri necesare oricărui tânăr profesionist pentru a avea succes! Aceste necesităţi nu sunt foarte drastice sau prea solicitante, ci din contra rezonabile şi folositoare pentru oricine se află la început de carieră. Deci să vedem lista lucrurilor de care vei avea nevoie!

1. UN BIROU ACASĂ

Orice profesionist are nevoie de un birou acasă. Deşi deţii la serviciu un birou complet echipat, oricum vei avea nevoie de unul acasă. Nu trebuie să fie prea extensiv – de fapt, vei avea nevoie doar de o masă, computer, printer, papetărie şi mape. Probabil că vei avea nevoie de un loc în care poţi să-ţi depozitezi şi sortezi lucrările, să creezi şi să trimiţi documente, şi alte lucruri aferente serviciului.

2. HAINE DE SERVICIU

Acest punct este obligatoriu! Indiferent de faptul dacă ai găsit serviciul visurilor tale sau încă eşti în procesul de batere la uşa companiilor pentru un interviu, cu siguranţă vei avea nevoie de haine mai „oficiale”. Acestea de obicei sunt: sacou, pantaloni/fustă clasică, cămaşă bine apretată (în culori ce nu strigă pentru atenţie), etc.

Dacă eşti sau nu angajat, oricum vei avea nevoie de haine în care vei arăta prezentabil, profesional şi de încredere, căci ştim prea bine că de obicei „cartea se judecă după copertă”. (O recomandare fetelor în cazul în care sunt intervievate de reprezentanţii sexului opus este să îmbrace pantaloni şi să-şi prindă părul pentru a avea o imagine mai masculină. Se pare că astfel bărbaţii au mai mare încredere în viitoarea angajată, decât atunci când aceasta afişează o imagine „provocativă”)

3. CAPACITĂŢI DE COMUNICARE/ NETWORKING

Unii oameni se simt ciudat având în vedere networking-ul, deoarece au impresia că-şi trădează şeful sau serviciul curent. Însă, comunicarea, în special cu oamenii potriviţi, poate deschide o mulţime de uşi în viitor. De asemenea, unii oameni găsesc intimidant, jenant de a se apropia de cineva şi a încerca să ridice în slăvi… pe sine însuşi.

Dacă te simţi fals când încercerci să te apropii de cineva pentru a comunica, experimentează pe prietenii sau colegii de muncă pentru ca să nu suni ca un comerciant ce încearcă să se vândă pe sine însuşi.

4. DISCIPLINA

Dacă eşti un tânăr specialist sau cineva care încearcă să se reprofileze, cel mai probabil că va trebui să începi de jos. Totuşi, nu te descuraja. În loc de aceasta, încearcă să te autodisciplinezi pentru a lucra din greu, fără a lua nici un fel de decizii uşoare, care nu duc niciunde, şi respectă opinia celor din jur şi a superiorilor.

Disciplina este, probabil, una din cele mai importante calităţi de care are nevoie cineva ce vrea să obţină succes.

5. PRIETENI CE TIND SPRE SUCCES

Dacă eşti tânăr, probabil că ai prieteni care sunt încă în faza „Distracţii şi atât”. În plus, când unii prieteni nu înţeleg/susţin alegerile, scopurile, responsabilităţile, te pot conduce pe căi greşite.

Păstrează-ţi prietenii vechi, însă încearcă să-ţi faci şi prieteni noi care merg pe acelaşi drum ca şi dvs. Vei observa că te stimulează mai mult spre succes şi te vor înţelege într-un mod pe care prietenii vechi nu reuşesc.

6. CAPACITĂŢI INFORMATICE

Bun venit în secolul XXI în care orice e condus de tehnologii. Indiferent de vârsta sau profesia pe care o deţii, foarte probabil că a fost afectată de avântul tehnologic din ultimii 15 ani.

Deşi majoritatea au cunoştinţe de bază despre cum se creează documente sau se navighează pe internet, va fi un mare avantaj dacă vei cunoaşte să utilizezi câteva programe complicate pe care oamenii simpli nu le pot deprinde.

Sursa: http://lifestyle.allwomenstalk.com

Galina Zubenschi, ULIM