Pastile pentru suflet de la Paulo Coelho

Te invit la o călătorie prin gîndurile scriitorului brazilian Paulo Coelho. Cărțile lui au fost traduse în 67 de limbi și publicate în peste 150 de țări. Citatele sale, sunt simple și totuși atît de profunde. Astăzi descoperă-le pe cele 10 care te provoacă să analizezi propria viață.

 

1. Universul ne ajută întotdeauna să luptăm pentru visele noastre, oricât ar părea ele de nebuneşti, pentru că sunt visele noastre şi doar noi ştim cu ce preţ le visăm.
Paulo Coelho în La râul Piedra am şezut şi-am plâns 

2. Omul trebuie să-şi aleagă şi nu să-şi accepte destinul.

3.  Înainte de a muri vreau să lupt pentru viaţă.

4. Oamenii trebuie să înţeleagă că nimeni nu trişează, uneori câştigăm, alteori pierdem. Nu aştepta să ţi se dea ceva înapoi, nu aştepta să ţi se recunoască efortul, să ţi se descopere geniul, să ţi se înţeleagă iubirea. Încheie nişte etape. Nu din orgoliu, din neputinţă sau mândrie, ci pur şi simplu pentru că acel lucru nu se mai potriveşte cu viaţa ta. Închide uşa, schimbă discul, fă curat în casă, şterge praful. Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti.
Paulo Coelho în Zahir

5. Noi, cei care luptăm pentru visul nostru, suferim mult mai mult când lucrurile nu merg aşa cum trebuie, pentru că nu putem să revenim la vechea scuză: “Ei bine, oricum nu-mi doream prea mult asta.” Ne dorim cu adevărat să ne atingem visul şi am pus totul la bătaie pentru el. În acest fel, noi, războinicii luminii, trebuie să ne pregătim să avem răbdare în timpurile dificile şi să fim conştienţi că universul conspira în favoarea noastră, chiar dacă nu înţelegem în ce fel… Când suntem la începutul bătăliei pentru visul nostru, nu avem experienţă şi facem multe greşeli. Secretul vieţii este, totuşi, să cazi de şapte ori şi să te ridici a opta oară. Aşadar, de ce este atât de important să trăim chemarea noastră personală dacă trebuie să suferim mai mult decât alţi oameni? Pentru că, odată ce am trecut peste înfrângeri – şi o facem mereu – suntem stăpâniţi de un simţ măreţ de euforie şi încredere. Dacă te crezi demn de lucrul pentru care lupţi atât de greu să-l obţii, atunci devii un instrument al lui Dumnezeu, ajuţi Sufletul Lumii şi înţelegi de ce eşti aici.
Paulo Coelho în Alchimistul

6. Eliberează-te de toate ideile astea blestemate, de mânia de a găsi o explicaţie pentru orice şi de a face numai lucruri cu care sunt de acord ceilalţi.
Paulo Coelho în La râul Piedra am şezut şi-am plâns

7. Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.
Paulo Coelho în Alchimistul

8. “De ce sunt tristi oamenii?” “Este simplu; ei sunt prizonierii poveştilor lor personale. Fiecare dintre ei crede că ţelul principal în viaţă este acela de a urma un plan. Ei nu se întreabă niciodată dacă acel plan este al lor sau dacă a fost creat de altă persoană. Ei acumulează experienţă, amintiri, lucruri, ideile altor oameni şi acestea reprezintă mai mult decât pot face ei faţă. Din aceasta cauza ei îşi uită visele.”
Paulo Coelho în Zahir

9. Există momente când necazurile ne intră în viaţă şi nu putem face nimic pentru a le evita. Dar ele se ivesc cu un motiv. Abia atunci când le-am depăşit înţelegem de ce au apărut.
Paulo Coelho în Al Cincilea Munte

10. Toţi se poartă ca nişte oameni foarte importanţi, cu excepţia celor care sunt cu adevărat importanţi – ei sunt mai amabili, n-au nevoie să convingă pe nimeni de nimic.
Paulo Coelho în  Învingătorul este întotdeauna singur

 

Lasă un comentariu