Cristina Scarlat merge la Copenhaga

Cristina Scarlat a fost desemnată de juriu şi telespectatori să ne reprezinte ţara la Eurovision 2014 în Danemarca. Evoluînd cu piesa „Wild Soul”, a fost a doua în clasament după voturile publicului, obţinînd punctajul de 8305, fiind anticipată de Boris Covali cu 11978 voturi.

 

Juriul i-a acordat punctajul maxim, apreciind la un nivel înalt calităţile vocale ale interpretei. Punctele sumate au desemnat-o prima în clasament. 

Ca şi în anii precedenţi, după anunţarea cîştigătorului au apărut replici acide adresate interpreţilor. Boris Covali a fost dur criticat pentru că nu poate vorbi limba română, Lucia S era nemulţumită

asupra faptului că unii colegi de concurs au înaintat cîteva piese la înscriere, mărînd astfel şansele să ajungă în semifinale, iar producătorul Glam Girls iarăşi a punctat jurizarea la nivel deplorabil.

Întrebată de jurnalişti ce emoţii o copleşesc, Cristina a specificat că e foarte fericită: „Dimineaţă m-am dus la biserică şi m-am rugat să reuşesc în acest an. Dumnezeu m-a auzit. Sunt extrem de mulţumită. Fără întreaga mea echipă nu aş fi putut realiza nimic din ce aţi văzut şi auzit. Le mulţumesc enorm.

Cristina Scarlat s-a născut în 1981 la Chişinău şi este absolventă a Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”. În 2001 a fost distinsă cu Premiul Mare la Concursul republican de romanţe „Crizantema de Argint”. Este laureată a Festivalului Internaţional de Muzică „Şlagărul de aur” (Moghiliov). Tot în 2001 a ocupat locul trei la Concursul Internaţional „Crizantema de Aur” (Târgovişte, România). Este laureată a Premiului III la Concursul cântecului de estradă „Slaveanskaia zvezda” (Oriol), iar în toamna lui 2011 a obţinut Premiul III la Festivalul „Slaveanski bazar” din Vitebsk, Belarus.

Prima semifinală a concursului internaţional ESC 2014 se v-a desfăşura pe 6 mai. Republica Moldova se află la a 10-a participare la acest concurs.

Olga Cristov, USM