Vocea din spatele microfonului: Dina Josan

Prietenii o numesc „Ghiocel”, pentru că e bună și reușește să transmită celor din jur o stare de bine. Este studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și Șef Departament Știri din cadrul proiectului Radio Studentus. 

 – De ce ai ales să faci Jurnalism?

– Niciodată nu am visat că voi face jurnalism, visul meu era să studiez psihologie, dar în clipa când am venit să depun actele, m-a intrigat enorm publicitatea ca produs media, și timp de 15 minute am decis că vreau să fac jurnalism, nu m-am imaginat niciodată vedetă la TV și nici în prezent nu mi-o doresc, deoarece nu mă reprezintă ca individualitate.

– De unde ai aflat despre Studentus?

– Studentus a apărut în activitățile mele cu ceva timp în urmă, într-o zi, când pur și simplu nu aveam ce face, telefonul meu sună insistent și vocea de la celălalt capăt îmi spune că radio Studentus are nevoie de jurnaliști. În momentul acela am simțit că „experiența” mă cheamă la ea și nu eu râvnesc către ea. M-am implicat destul de ușor pentru că am avut și am întotdeauna un cuvânt de spus. E plăcut să muncești sau să umbli prin redacție și colegii să te oprească din activități și să-ți ceară un sfat.

– Ce ai  reușit să înveți din activitățile pe care le realizezi la Radio Studentus?

– Aici e spirit de echipă, aici e spirit studențesc. Acest proiect pentru mine este o adevărată experiență atât la nivel profesional, cât și la nivel de comunicare, relații dintre colegi, munca în echipă. Realizăm în fiece zi lucruri frumoase, emisiuni cu subiecte interesante, intervenții muzicale, rubrici culturale și nu în ultimul rând buletine. Toate aceastea necesită timp – un timp eficient. Rapiditatea e prioritatea  numărul 1.

– Studii și voluntariat, cum reușești să le faci pe ambele?

– Voluntariatul aici este ultimul pas pentru mine în ceea ce ține de  domeniul jurnalism, deoarece în timpul apropiat îmi voi ține cu mândrie diploma de licență în mână și voi zâmbi către un aparat foto care va memoriza acea emoție. Ceea ce ține de voluntariat, aș spune mai degrabă că aici la Radio Studentus este o a doua facultate de jurnalism care-mi oferă posibilitatea de a învăța să lupt pentru succesul meu de mai apoi. Voluntariatul îți oferă mult mai mult decât îi poți oferi tu lui.

– Ce planifici să faci după absolvirea facultății, că tot ești pe ultima sută de metri?

– Am un vis, care deocamdată rămâne secret, dar cert este că tot ceea ce-mi propun să realizez va avea tangențe cu jurnalismul la general și radioul în particular.

Aliona Ciurcă, USM