March Sound

   Odată cu începutul lunii aprilie mie mi s-a părtut interesant să analizez cele mai captivante/amuzante/interesante videoclipuri din luna martie.

 1) FKA twigs — „Glass & Patron”

    FKA twigs (numele real fiind Tahliah Barnett) este o cîntareață originară din Gloucestershire, Marea Britanie. Cele mai cunoscute melodii sunt „Water Me” (lansată în august) și „Arca” (lansată în mai 2013).

   În noul video, lansat luna trecută, observăm anumite acțiuni provocatoare și uneori, neclare. La începutul videoclipului putem vizualiza procesul de naștere a unei substanțe neclare (ce reprezintă probabil trenduri și tendințe noi în modă?) iar apoi urmează un ansamblu de scenete și dansuri ciudate și șocante.

   Se pare că FKA twigs a fost inspirată de un mare fenomen în lumea modei, ce are loc în fiecare an – Haute Couture Fashion Week. Dar cum n-ai da, video s-a primit foarte original și extravagant. La fel ca și cântăreața mereu. 

 

2) Charli XCX — „Famous”

   Charli XCX deja de o perioadă de timp se consideră una din cele mai „obraznice” și „nebune” (în sensul cel bun) cântărețe de pe scena internațională iar ultimul ei videoclip doar confirmă acest fapt.

   Videoclipul pare a fi destul de ciudat și o surprinde pe Charli în ipostaze necunoscute pentru noi. Acțiunea începe în camera unei fete (eroina sa), care își petrece timpul cu telefon și rețele de socializare. Un început liniștit brusc trece într-un mini-horror film!

   Piesa „Famous” face parte din ultimul ei album „Sucker”, care este cunoscut datorită pieselor „Boom Clap”, „Break the rules” și”Doing It”  (o colaborare cu Rita Ora).

 

 

3) Florence + The Machine — St Jude

    Florence and the Machine au lansat încă un videoclip pentru a promova albumul „How Big How Blue How Beautiful”.

   Melodia se numește „St. Jude” și prezintă o  poveste –  continuare a clipului  „What Kind of Man”. Relații complexe, o tentativă de iad și călătorii – acestea veți simți prezente în videoclipul dat.

 

 

4) Meghan Trainor – „Dear Future Husband”

   După succesul răsunator al hitului “All About That Bass” si al turneului “That Bass Tour”, Meghan Trainor revine în stilul ei inconfundabil, lansând un nou videoclip pentru piesa “Dear Future Husband”.

   Este nu mai puțin decît o incursiune în lume retro, în anii 50, în care artista testează potențialul candidaților la statutul de soț. Ea însăși arată extrem de încrezută de frumusețea și șarmul ei.

 

5) Charli XCX — Doing It ft. Rita Ora

   Cele două dive rebele, adevărate bandite și hoațe au ajuns în vestul sălbatic, reușind să găsească aventuri și probleme chiar și aici.

   Ele jefuiesc o benzinărie, fug la drum , ajung la o petrecere, la karaoke, se amuză pe seama polițiștilor și nu se pierd nici într-o situație, distrîndu-se la maxim.  

  În videoclip foarte clar se observă o aluzie/inspirația filmului „Thelma & Louise”, lansat în anul 1991.

   La un subiect extrem de captivant adăugați multe culori, îmbrăcăminte frumoasă, personaje talentate și scenete faimoase. Așadar avem o nouă piesă tipic extraordinară, extrasă de pe albumul „Sucker”  Charli XCX  (lansat în decembrie 2014).