Top 10 citate de ziua de naștere a lui Antoine de Saint-Exupéry

Astăzi se împlinesc 117 ani de la nașterea marelui scriitor universal, Antoine de Saint-Exupéry (29 iunie 1900 – 31 iulie 1944). A fost un scriitor-pilot care a reușit să combine armonios cele două pasiuni ale sale: zborul și scrisul.

A scris multe cărți în care descrie pe larg aventurile vieții sale, survolând pământurile și deșerturile lumii, printre care se numără inclusiv cartea pentru copiii de toate vârstele: „Micul Prinț”.

În anul 1912 a zburat pentru prima dată în viața lui. A continuat să facă acest lucru inclusiv în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tocmai până în ziua morții sale, 31 iulie 1944, scriitorul fiind declarat dispărut definitiv de către escadrila care nu mai primise niciun mesaj de la el.

Găsești mai jos o listă de 10 citate excerptate din scrierile autorului francez:

  1. „Limpede nu vezi decât cu inima, ochii nu pot să pătrundă-n miezul lucrurilor.” (Micul Prinț)
  2. „Nu cunoaștem decât ceea ce îmblânzim.” (Micul Prinț)
  3. „Pe planeta mea era suficient să trag scaunul cu câțiva pași și puteam vedea apusul de soare de fiecare dată când doream. Într-o zi am văzut apusul de soare de 43 de ori! Știi… când ești trist, îți place să te uiți la apusurile de soare”. (Micul Prinț)
  4. „Trebuie să suport două sau trei omizi dacă vreau să cunosc și fluturii.” (Floarea, Micul Prinț)
  5. „Te vei judeca pe tine însuți. Asta e cel mai dificil. Este mult mai dificil să te judeci pe tine însuți decât să judeci pe altul.” (Regele, Micul Prinț)
  6. „Numai timpul cheltuit cu floarea ta face ca floarea ta să fie atât de prețioasă.” (Vulpea, Micul Prinț)
  7. „Devii răspunzător de-a pururi pentru ceea ce ai îmblânzit.” (Vulpea, Micul Prinț)
  8. „Cele care măsoară pentru noi adevăratele distanțe sunt stelele. Viața pașnică, dragostea fidelă, prietena pe care credem c-o iubim, tot steaua polară este cea care le semnalează.” (Curierul de Sud)
  9. „Omul se descoperă pe sine atunci când se ia la întrecere cu obstacolul.” (Pământ al oamenilor)
  10. „Adevărul pentru un om este ceea ce face din el un om.” (Oamenii)

Stagiar Cristina URSU.

 

Lasă un comentariu