Biblioteca nu este doar un centru de cultură dar și de promovare a unui stil de viață sănătos

Campania ”ne vedem la bibliotecă” organizează o activitate cu genericul sănătate și promovarea unui stil de viață sănătos. Această campania va oferi publicului și cititorilor un curs despre sănătate cu specialiști din domeniul medicinei și sănătății despre modul de alimentare corect și sport.

Activitatea va avea loc în incinta Bibliotecii Municipale ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” în perioada lunii iulie a acestui an. Partenerii acestui eveniment sunt reprezentanții centrelor și instituțiilor medicale de sănătate publică.  Acest curs oferă servicii de sănătate, prin care promovează educația în acest domeniu și importanța menținerii unui mod de viață sănătos. Gazda acestui eveniment a pregătit o gamă diversă de servicii: lecții de nutriție și alimentație, lecții publice, instruiri, training-uri de gimnastică, discuții cu specialiști din instituții medicale. Proiectul își are ca scop nu doar ca cititorii să citească, dar și să ducă un mod de viață sănătos. S-a pus accentul pe tineri ce citesc dar nu au un mod de viață sănătos și de aceea le vine în ajutor acest curs cu mai multe ore despre sănătate și gimnastică.

Acest proiect este organizat pentru a contribui la o dezvoltare mai bună a unei  societății sănătoase. Organizatorii susțin că doresc să educe o societate sănătoasă, atât tinerii cât și adulții, sunt așteptați la curs. Sloganul acestor întâlniri este ”adoptă  un mod de viață sănătos împreună cu biblioteca ta!”. Întâlnirile vor avea loc la filialele Bibliotecii Municipale B. P. Hașdeu, la fiecare filială va fi un curs separat despre sănătate cu specialiști în domeniu: Filiala ”Alba Iulia”, Filiala de Arte ”Tudor Arghezi„, Filiala ”Târgu-Mureș„, Filiala ”Mihail Lamanosov„, Filiala „Codru„, Filiala ”V. Belinski„, Filiala „Ițic Mangher”, Filiala ”Traian„, Filiala ”Transilvania„, Filiala „Ștefan cel Mare și Sfânt„, Filiala „Liviu Rebreanu”. Întâlnirile vor avea loc pe tot parcursul lunii iulie, se așteaptă toți doritorii care vor să cunoască mai multe despre un stil de viață sănătos.

Stagiară Mihaela TOBULTOC.

Lasă un comentariu