Acasă Lifestyle World Press Photo 2020

World Press Photo 2020

0
World Press Photo 2020

În prezent, la Chișinău, în incinta Muzeului Național de Istorie poate fi admirată expoziția internațională World Press Photo. Țara noastră găzduiește în acest an cea de-a patra ediție.

Evenimentul este organizat cu suportul Regatului Țărilor de Jos și reunește cele mai bune fotografii realizate în anul 2019. Șeful Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, Floris van Eijk, a menționat că Fundația World Press Photo este cunoscută pentru munca sa în susținerea fotojurnalismului. „Expoziția reprezintă istorii reale care nu sunt manipulate sau editate. Ele ne fac să înțelegem complexitatea provocărilor cu care se confruntă această lume”, citează media-azi.md.

Fotografiile au fost selectate de un juriu format din 17 experți în domeniul artei fotografice. Cele mai reprezentative imagini redau evenimente care au avut loc la nivel internațional și care au marcat omenirea. Protestele și promovarea schimbării a fost identificată ca temă principală.

Citat de aceeași sursă, fotojurnalistul Nicolae Pojoga, prezent la inaugurarea expoziției, a ținut să menționeze că are tot respectul pentru concursurile fotografice. „Din trilioanele de fotografii care există în lume, rămân în istorie imagini iconice, care devin repere în timp, iar pentru valoarea lor trebuie să muncim”.

Fotografiile câştigătoare au fost selectate din 73.996 de lucrări, realizate de 4.282 de fotografi din 125 de ţări. Premiul World Photo of the Year a fost acordat fotografului japonez Yasuyoshi Chiba, care a surprins protestele sudaneze.

În Republica Moldova, evenimentul este organizat de Fundația World Press Photo din Olanda, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), cu suportul Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos. Expoziția poate fi vizitată până pe 9 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here