Vocea din spatele microfonului: Doina Stimpovschi

Studenta anului I la facultatea Jurnalism, ULIM; autoarea a mai multor articole de pe site-ul ulim.md și una din voci de la emisiunea “Cuconada de seara” de la Radio Studentus. Este persoana ce iubește oamenii și îi tratează ca pe niște cărți, de unde descoperă poveștile ascunse în inimile lor. Savurează cu plăcere din conversațiile face to face…și să mă credeți, nu are nici cont pe facebook.

– De ce ai ales să faci jurnalism, dar nu altceva?

– De mică aveam acest gând și nu-mi imaginam să învăț altceva, decât să fac jurnalism. Pur și simplu, acest gând a fost destul de puternic și uite că îl realizez și pe acesta. Îmi place să vorbesc, să răscolesc situații și să fiu prima care află ceva

– Cum ți se pare viața de student, pentru că tot ești la începutul acestei etape?

– Un pic diferită de ceea ce îmi imaginam eu. Fiind elevă, mă vedeam la universitate destul de matură, purtând fuste de tip creion și mereu pe tocuri, însă nu este deloc așa, este exact ca și la liceu, doar că nu am atât de multe teme pentru acasă și nu este o dirigintă care să ne viziteze în fiecare dimineață, întrebându-ne cum e dispoziția. Dar e interesant, pentru că mă aflu într-un cerc de tineri absolut noi și asta mă face să fiu curioasă, să interacționez cu ei.

– Povestește-ne cum ai aflat de Radio Studentus și ce te-a făcut să aplici la acest proiect?

-De Radio Studentus am aflat în toamna anului 2013, când abia se lansaseră, de la niște colegi. Atunci am hotărât să simt și eu ce înseamnă să fii voluntar la radio. Inițial mi s-a făcut o înregistrare la voce, după care am ajuns să înscriu o emisiune. Era una matinală și am fost nevoită să mă scol cu “noaptea în cap”, ca să mă deplasez cu ajutorul a două transporturi până la studiou. Ce-i adevărat aceasta nu a durat mult, am găsit o alternativă, mult mai avantajoasă. Acum sunt moderatoare împreună cu o colegă la emisiunea “Cuconada de seară”, care o puteți audia în fiecare vineri de la 18:00 pînă la 20:00.

– Ce reprezintă această emisiune?

– Înainte de fiecare înscriere alegem o temă, care o desfășurăm timp de două ore în emisie directă. De regulă avem câte o invitată. În emisiunile precedente, am avut ocazia să le cunoaștem pe: Svetlana Postolache, cofondator al site-ului FashionGuide.md, Oxana Vladicescu, care a reușit să slabească cu 71kg și a fost desemnată Miss Shaping 2013 și o doamnă pasionată de cultura indiană.

– Nu pot scăpa ocazia de a nu te întreba, cum te descurci fară facebook, aflându-te mereu printre tineri?

– Mă descurc perfect fără acest site de socializare. Nu sufăr și nu mă afectează. Probabil sunt o persoană diferită. „Acum dacă nu ești înregistrat pe facebook , cu siguranță ești deosebit” mi-au spus mai mulți prieteni. Eu prefer să vorbesc față-n față, îmi plac mult întîlnirile, conversațiile, emoțiile… Nu-mi plac oamenii ce depind de acest facebook și atunci decid să merg împotriva acestui curent.

– Ce planuri ai după ce o să părăsești băncile universității?

– Nu ascund, îmi doresc să ajung prezentatoare TV, ca majoritatea tinerelor jurnaliste, însă pentru acest lucru trebuie mult de muncit. Oricum, Radio Studentus îmi oferă o experiență ce va fi utilă mai tîrziu, pînă la urmă nu știu cum se va așterne viitorul meu, dar jurnalismul va ocupa o parte semnificativă din viața mea.

Îi mulțumim Doinei pentru acest interviu și îi dorim mult succes în toate realizările ei.

Melania Pitușcan, USM