Fii contra hărțuirii sexuale! Poartă ruj roșu în aprilie

Pentru a marca luna sensibilizării opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, tinerii membri ai echipei organizatorice Wave Week Moldova și-au unit forțele cu voluntarii Corpului Păcii, dar și voluntarii organizației ATIP Moldova (organizația pentru combaterea traficului de ființe umane) pentru a lansa în premieră pentru Moldova campania Red My Lips care se va desfășura în luna aprilie.

Pe durata lunii aprilie, puteți urmări pagina de facebook oficială a campaniei, unde zilnic vor apărea fotografiile membrilor echipei purtând ruj roșu și expunând mesaje informative cu privire la consimțământul și hărțuirea sexuală.

Red My Lips este un ONG internațional, care an de an desfășoară o campanie cu același nume (#RedMyLips), ce-și propune sensibilizarea opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, condamnarea deschisă a miturilor legate de viol și a învinuirii victimelor, și încurajarea solidarității față de victimele violenței sexuale.
Pe tot parcursul lunii aprilie, oameni din toate colțurile lumii vor purta ruj de culoare roșie, pentru a-și arăta susținerea față de victimele acestei crime, dar și refuzul de a rămâne nepăsători față de hărțuirea sexuală.
Oricine poate participa la această campanie prin a alege a purta ruj roșu, prin distribuirea fotografiilor pe rețele de socializare și provocarea discuțiilor despre sex, hărțuire sexuală și consimțământ, cu prietenii, membrii familiei și colegii săi.
În acest context, RedMyLips Moldova anunță un concurs fotografic.
Regulile concursului foto sunt următoarele:
– Fă-ți o poză purtând ruj roșu și posteaz-o pe Facebook sau Instagram. Este încurajată participarea persoanelor de ambele sexe.
– Folosește hashtagurile: #RedMyLips2016 #OnlyYesMeansYes #ok2share #MoldovaATIP #WaveWeekMoldova #ADC
– Se vor oferi puncte bonus pentru folosirea rujului roșu, dar și a banerelor informative.
– Juriul de asemenea va lua în considerație atitudinea creativă.
– Câștigătorul va fi anunțat vineri, pe data de 29 aprilie, 2016.
Poartă și tu ruj roșu pentru a marca luna sensibilizării opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală!

sursa:unimedia.info