Parcul IVANOS din Orhei își capătă o nouă ”haină”

Parcul Ivanos este cel mai vechi din Orhei, cu o istorie de 80 de ani. Pe timpuri era cel mai frumos. Era locul îndrăgit de toți orheienii. În ultimii ani, însă, a ajuns în stare deplorabilă.
Astfel la dispoziția primarului de Orhei, a demarat cea de-a doua etapă a lucrărilor de reconstrucție a parcului central Ivanos, situat în inima orașului Orhei, cu o suprafață extinsă. 

Lucrărirle de reamenajare includ asfaltarea trotuarelor și treptelor, iluminarea în întregime a aleelor, instalarea băncilor și amenajarea unei parcări.

Mai mult, parcul Ivanos va fi un centru de agrement și pentru copii. Aici vor fi amenajate terenuri de joacă moderne. Totodată, potrivit proiectului va fi construită o scenă destinată desfășurării concertelor și altor activități culturale. Va fi construit un havuz  și curățat râulețul. Este de menționtat faptul că pe lângă lucrările de reconstrcuție sunt efectate și lucrări de înverzire. Vor fi sădiți peste o mie de arbori și arbuști, flori, gazon și instalat sistemul de irigație automatizată.

Lucrările de reconstrucție și reamenajare vor oferi un aspect frumos parcului, care va deveni un adevărat loc de refugiu pentru orheieni și vizitatorii oraşului.