Acasă Social Campanii-sociale „Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane (TFU). Rolul misiunilor diplomatice”

„Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane (TFU). Rolul misiunilor diplomatice”

0
„Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane (TFU). Rolul misiunilor diplomatice”

 Studenții de la IRIM  sunt cointeresați  in domeniul traficului de ființe umane , astfel ei au asistat astazi la prelegerea publică intitulată  „Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane (TFU). Rolul misiunilor diplomatice” .

 La data de 18 noiembrie curent, Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), a organizat o lecţie publică cu genericul „Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane (TFU). Rolul misiunilor diplomatice”, pentru studenţii de la facultatea Relaţii Internaţionale, Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova. În cadrul lecţiei publice a fost adus la cunoştinţa studenţilor cadrul legal internaţional şi naţional în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane. Totodată, studenţii au avut ocazia să cunoască mai multe despre tendinţele fenomenului, profilul victimelor TFU, dar şi tipurile de exploatare caracteristice pentru Republica Moldova.

În calitate de viitori diplomaţi, studenţii au fost familiarizaţi cu privire la rolul şi importanţa misiunilor diplomatice în prevenirea şi combaterea TFU, serviciile prestate de către misiunile diplomatice.

Elena Jalba , studenta anul II ,  IRIM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here