Cele mai frumoase 20 de târguri de Crăciun din Europa în 2015.

O mare parte din farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă târgurile de Crăciun şi multitudinea de luminiţe care împodobesc străzile. În Europa se organizează an de an cele mai frumoase târguri, unele dintre ele având în spate o istorie de sute de ani.

European Best Destination a întocmit o listă cu cele mai frumoase 20 de târguri de Crăciun amenajate anul acesta. Iată care sut ele, potrivit Mediafax.

Aachen
În fiecare an, înainte de Crăciun, pieţele din jurul catedralei şi primăriei din Aachen, oraş situat în Germania la graniţa cu Belgia şi Olanda, sunt transformate într-un paradis de lumini şi culori, sunete şi mirosuri specifice Crăciunului. Târgul glorios de Crăciun reuşeşte să fascineze atât tinerii cât şi pe cei mai în vârstă.
aachen aachen tourist board1

aachen aachen tourist board3

Berlin

Palatul Charlottenburg din capitala Germaniei este decorul perfect pentru amenajarea unui târg de Crăciun somptuos. Anul acesta a fost montată o instalaţie de lumini foarte elaborată care scaldă piaţă, palatul, copacii şi gardul decorativ şi dau întregii zone o strălucire romantică.
berlin visitberlin1

berlin visitberlin2

Birmingham

Birmingham are cea mai mare piaţă autentică germană în Europa din afara Germaniei şi Austriei, cu 5,5 milioane de vizitatori în 2014. Compus din Birmingham Frankfurt Piata de Craciun şi Piaţa Meşteşugurilor, Târgul a crescut de la doar 24 de standuri în 2001 până la 180 în acest an, acoperind New Street, Piata Victoriei şi Piaţa Centenary.
birmingham guy evans2

birmingham guy evans3

Bruxelles

Târgul din capitala Belgiei propune cinci săptămâni pline de întâlniri feerice, parfumuri, tarabe pline de culoare, idei de cadouri fantastice şi degustări originale. Târgul ”Minunile Iernii” din Bruxelles este un eveniment-cheie în Capitala Europeană pe perioada sărbătorilor de iarnă atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

bruxelles visit brussels1

bruxelles visit brussels2

Colmar

În ultimii 17 ani, de când a început să se organizeze tâgrul de Crăciun în Colmar, acesta a devenit un loc în care magia Craciunului poate fi experimentată în forma cea mai pură. Cele cinci pieţe în care a fost amenajat târgul sunt legate între ele de ghirlande luminoase care formează un labirint pe străzile înguste, mărginite de case vechi.

colmar colmar tourisme office1

colmar colmar tourisme office4

Koln

Adventul este perioada cea mai bună pentru pieţele nemţeşti de Crăciun, iar Koln nu putea face excepţie. În luna care precede Naşterea lui Iisus, magia Crăciunului este resimţită în tot oraşul, care este decorat festiv. Aromele de mere coapte, biscuiţi cu scorţişoară şi vin fiert se regăsesc în fiecare colţ al oraşului.

O caracteristică a Kolnului este aceea că, pe lângă târgul mare din centrul oraşului, în toate cartierele sunt organizate mici pieţe în care pot fi găsite lucruri minuate de cumpărat.

cologne kolntourismus gmbh dieter jacobi1

cologne kolntourismus gmbh dieter jacobi5

 

Dresda

Dacă vă place Crăciunul, veţi iubi Dresda. Aici sunt amenajate unsprezece pieţe complet diferite pentru a satisface plăcerile tuturor, oricât de contradictorii ar fi. De asemenea, poveştile de Crăciun prind viaţă la teatrele din oraş, în timp ce muzeele găzduiesc expoziţii speciale, iar pe Elba plutesc în fiecare seară bărci împodobite cu luminiţe.

dresden copyright sylvio dittrich1

dresden copyright sylvio dittrich4

Hasselt

Târgul de la Hasselt are an de an aproape 100 de participanţi, un patinoar interior şi o adevărată casă a lui Moş Crăciun. Vizitatorii au parte de atracţii de toate felurile, iar la standuri găsesc alimente şi băuturi îmbietoare.

hasselt winterland be2

hasselt winterland be4

Liepzig

Târgul de Crăciun din Liepzig este unul dintre cele mai vechi din lume şi datează încă din 1458. Peste 250 de tarabe sunt amenajate anual în piaţa din centrul oraşului, făcând din acest târg nu doar unul dintre cele mai vechi, dar şi printre cele mai mari. Vizitatorii pot să guste din deliciile culinare care li se oferă, dar şi să facă plimbări relaxate în piaţa medievală a oraşului.

În mod tradiţional, târgul se organizează în Marktplatz, acolo unde este împodobit un molid uriaş de 20 de metri.

leiptzig andreas schmid1

leiptzig andreas schmid2

Lille

În inima iernii, Lille străluceşte de veselie datorită târgului de Crăciun organizat aici. Oraşul îşi întâmpină vizitatorii cu o atmosferă festivă şi îi introduce într-o lume minunată. În piaţa Rihour, mai mult de 80 cabane au fost amenajate şi oferă o multitudine de idei de cadouri. Tot la tarabe pot fi găsite şi alimente şi specialităţi gastronomice regionale. Aici au fost amenajate locuri speciale pentru meşteşugari veniţi din Rusia, Polonia şi Quebec.

lille1

lille2
Londra

Târgul de Crăciun londonez este amenajat anul acesta în Hyde Park. Accesul este liber pentru toată lumea şi fiecare va găsi câte ceva pe gustul său în cele peste 100 de puncte de atracţie. Cei care vizitează târgul pentru cumpărături pot vizita zona de tip german cu peste 200 de tarabe. De asemenea a fost amenajat un spaţiu special pentru meşteşugarii care oferă produse handmade precum lumânări, bijuterii, jucării şi decoraţiuni de Crăciun.
londra hyde park winterwonderland1

londra hyde park winterwonderland4
Manchester

Cel mai mare şi mai original târg de Crăciun din Anglia este considerat destinaţia perfectă dinainte de sărbători pentru cei care ajung în Marea Britanie. Acesta a fost primul târg de Crăciun din Regatul Unit şi a crescut an de an, ajungând la peste nouă milioane de vizitatori.

Anul acesta au fost amenajate aproximativ 300 de tarabe care oferă preparate internaţionale, băuturi din toată lumea şi cadouri de sărbători. Pe lângă cumpărături, vizitatorii au parte şi de spectacole stradale şi un parc de distracţii.

manchester1

manchester4

Nurenberg

Aromele ispititoare de turtă dulce, vin fiert şi cârnaţi la grătar plutesc în aer, la târgul de Crăciun de la Nurenberg. Menţionat prima dată în 1628, târgul datează încă de pe vremea lui Luther şi, de pe atunci, la tarabe se vindeau decoraţiuni de Crăciun realizate manual şi produse culinare.

Anul acesta au fost amenajate 180 de standuri din lemn, îmbrăcate în pânză albă şi roşie şi luminate festiv cu mii de luminiţe.

nurenberg steffen oliver riese3

nurenberg steffen oliver riese4