Circul și-a deschis ușile

Copii și cei trecuți de prima tinerețe au răspuns apelului organizatorilor și au ieșit într-o zi de sâmbătă să facă curat. Copii și cei trecuți de prima tinerețe au răspuns apelului organizatorilor și au ieșit într-o zi de sâmbătă să facă curat.  

 

Zeci de voluntari, locuitori ai orașului Chișinău au ieșit sâmbătă dimineața pentru a face curat în Circul de Stat, care se află pe bulevardul Renașterii, în capitală. Organizatorii acestei inițiative au mobilizat oamenii prin intermediul rețelelor de socializare. ”Cine nu este indiferent față de soarta Circului, veniți sâmbătă la ora 10:00 pentru a face curățenia generală în interiorul clădirei!” Acesta a  fost mesajul postat de către administrația edificiului. 

Tineri entuziasmați, familii întregi au participat la colectarea gunoiului adunat din interior.  La acțiunea de salubrizare a fost prezent ministrul culturii, Monica Babuc, care a venit cu un cuvânt de mulțumire pentru cei care au decis să vină. A mai adăugat că ei au nevoie de susținerea societății pentru a reanima Circul. Geamuri făcute bucățele, încăperi vandalizate, scaunele din arena principală distruse, asta poți găsi la moment în interior. Administrația Circului a declarat că vrea să reanimeze și să deschidă manejul mic, unde va fi o sală cu o capacitate de 400 de locuri. ”Sperăm ca în această primăvara, cel târziu către întâi iunie să venim cu un cadou pentru spectatori” a menționat administratorul general al Circului din Chișinău, Andrei Locoman. Zeci de saci plini cu gunoi, bucăți din geamuri, scânduri au fost adunate într-o grămadă imensă la intrarea în edificiu. ”Am flat despre această inițiativă de pe un site de socializare, și compania noastră a decis să vină cu un aport de susținere” a declarat o tânără, adăugând că statul ar trebuie să ajute pentru ca Circul să se redeschidă pentru a bucura oamenii. Un tată a venit împreună cu fiica sa de câțiva ani : ”Mie îmi crește copilul și de aceea am decis să vin, cred că-i va fi plăcut să participe la procesul de salubrizare ca mai apoi să aibă ocazia să vadă pe viu spectacolele” a punctat domnul. Celor prezenți li s-a oferit ceai cald pentru a se încălzi. Circul de Stat din Chișinău (bd. Renașterii 38) a fost construit în 1981 de arhitecții Ala Kiricenko și S. Șoihet. Clădirea se află în reparație încă din 2004.

         Victor Zaharia,ULIM
Lasă un comentariu