Ieri microbuze – azi troleibuze

După ce primarul a emis o dispoziție prin care mai multe rute de microbus vor fi sistate, iar altele – redirecționate pe trasee periferice, un grup de oameni a ieșit astăzi în fața primăriei pentru a saluta decizia primarului.

„Eliminarea microbuzelor primăria a promis-o din anul 2012. În sfîrșit au trecut la treabă” spune Ghenadie Brega, unul dintre organizatorii acțiunii. Cetățenii scindau lozinci:„ Vrem un oraș ecologic! Microbuzul –o sursă de stres!”

Tudor, un tînăr din capitală, spune că: „Moldovenii trebuie să învețe să circule mai mult pe jos sau cu bicicletele pentru că este mult mai sănătos și plăcut”.

Totuși, pe lîngă oamenii ce salutau decizia primarului, au fost și cei care sunt categoric contra. Domnul Vitalie a fost un oponent al mitingului și consideră această acțiune drept „populism”, deoarece lumea nu înțelege că nu sunt destuli bani în buget pentru aceste modificări.

Deși tinerii salută decizia, populația de vîrstă medie nu vede cu ochi buni această schimbare. Autoritățile spun că au nevoie de aproximativ o lună pentru a suplimenta numărul autobuzelor și troleibuzelor. Regia Transport Electric şi Parcul Urban de Autobuze au primit sarcina să crească numărul de unităţi de transport până la 1 septembrie”, a declarat primarul general ,Dorin Chirtoacă.

Lasă un comentariu