„Ne-am îndrăgostit de ospitalitatea moldovenilor.” Doi renumiți bucătari din Marea Britanie au oferit consultanță vinăriilor și agropensiunilor din țară

Castel Mimi Visit

„Moldova merită a fi vizitată de milioane de turiști anual”. Este concluzia cu care au plecat acasă Sven Hanson Brit și Kae Shibata, doi renumiți bucătari din Marea Britanie, după ce au petrecut în Moldova 7 zile intense, pe durata cărora au împărtășit din secretele lor cu
colegii din breaslă care activează în vinăriile și agropensiunile turistice din țară. Vizita chefilor face parte din Programul de Accelerare a Turismului Vitivinicol în Moldova, scopul căruia este de a ameliora calitatea serviciilor oferite turiștilor care aleg destinațiile
oenoturistice din țara noastră. Pe durata vizitei lor, bucătarii profesioniști au făcut turul vinăriilor și pensiunilor din țară, analizând minuțios meniurile și oferind sfaturi
în privința îmbunătățirii și diversificării acestora, în concordanță cu trendurile occidentale. Astfel, bucătarii vinăriilor „Asconi”, „Chateau Vartely”, „Cricova”, „Castel MIMI”, „Poiana” și „Purcari”, au avut marea șansă să gătească cot la cot cu Sven Hanson Brit, finalistul celebrului show TV „Masterchef: The Professionals”, ediția 2014, deținătorul Premiului de Excelență al Academiei de Arte Culinare din Londra, care și-a lăsat amprenta de chef în meniurile celor mai celebre restaurante din Marea Britanie, inclusiv The Ritz Hotel din Londra, care deține o stea Michelin. Sven a fost cucerit de sarmalele și mămăliguța
moldovenilor, dar mai cu seamă de deschiderea acestui popor. Iar în schimb, i-a învățat pe bucătarii moldoveni tehnici gastronomice de ultimă oră, dar și cum să creeze meniuri de nișă, care să corespundă tendințelor globale și totodată să păstreze specificul local.