Tabăra de vară ”DOR 2015” pentru copiii moldovenilor aflați peste hotare

Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează tabăra de vară DOR 2015. La ediţia din acest an urmează să participe copii ai moldovenilor stabiliți în 7 țări străine, dar și din Republica Moldova.

La evenimentul de inaugurare vor participa reprezentanţi ai autorităţilor de stat, partenerii internaţionali ai programului  și, pentru prima dată, participanţi ai ediţiilor din anii precedenţi ai DOR-ului.
Programul DOR este organizat de Biroul pentru relaţii cu diaspora şi a fost implementat pentru prima dată în 2013. La programul-pilot au participat 25 de tineri moldoveni din Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, inclusiv din Republica Moldova.
În cadrul taberei vor fi organizate diverse ateliere cu profil istoric, lingvistic şi literar. Alte ateliere vor fi dedicate bucătăriei tradiţionale, meşteşugăritului, instrumentelor muzicale naţionale. De asemenea, vor fi organizate seri de creaţie cu participarea unor nume cunoscute din literatura şi arta moldovenească.

Programul DOR are drept scop consolidarea legăturilor emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor şi adolescenţilor din diaspora cu ţara de baştină prin activităţi practice.

sursa:  jurnal.md