Tinerii au spus “Da” pentru sănătatea ta!

Compania Națională de Asigurări în Medicină a organizat un flash-mob în centru capitalei pentru a promova un mod sănătos de viață. Zeci de tineri s-au adunat pentru a face gimnastică în Grădina Publică Ștefan cel Mare.

 Pentru a atrage atenția asupra modului de viață sănătos, Compania Națională de Asigurări în Medicină a organizat un flash-mob în aer liber. Participanți la eveniment au fost în mare parte tineri, iar majoritatea din ei, fete. Ei au interpretat mișcări ușoare de gimnastică și au îndemnat lumea să li se alăture. Necesitatea mișcării apare tot mai mult în momentul în care tinerii obișnuiesc să stea necontenit în fața monitoarelor sau sunt impuși să lucreze în oficiu.

Mircea Buga, directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină a spus că Evenimentul face parte din campania lansată de CNAM “Spune Da! pentru sănătatea ta!” care are mai multe etape. La etapele anterioare, “în lunile septembrie și octombrie am întreprins mai multe activități printre care și Festivalul Alimentației Sănătoase BioFest, Cursa de ciclism, promovarea diverselor activități de combatere a stresului și a tabagismului, obezității, alimentației nesănătoase.”

“Activitatea de astăzi este o activitate de mișcare. Un flash-mob cu exerciții la aer liber unde se îndeamnă populația să urmeze exemplul din țările europene. Noi ne propunem ca această activitate să continue și în viitor. Ne bucurăm de participarea acelor specialiști în domeniu de la Institutul de Educație Fizică și Sport care vor fi și antrenori pentru cei ce doresc să facă astăzi mișcare.”, a adăugat directorul CNAM.

Irina, una din organizatorii evenimentului a spus că evenimentul va fi urmat de concursuri de desen în instituțiile de învățământ, dar și prin distribuirea materialelor informative în spitale.

Cristina, una din participantele la eveniment, a venit pentru a îndemna lumea să se ocupe Cu sportul. Potrivit lor, mereu există posibilitatea de a face sport, chiar și atunci când consideri ca nu ai suficient timp: “este necesar doar să te trezești cu zece minute mai devreme și să faci gimnastică”. Tânăra este studentă la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă și consideră necesară implicarea tinerilor pentru că de la ei vine schimbarea. Această deprindere ar trebui formată cel puțin la această vârstă  și promovată în continuare.Organizatorii au pregătit și o surpriză pentru cei care făceau gimnastică în aer liber. Un măr sănătos și un poster cu Ion Paladi le-a fost oferit dansatorilor.

sursa:diez.md