Ce muzică asculți în timpul sportului

 

Științific dovedit: jogging-ul ascultînd Queen aduce mai multe beneficii decât jogging-ul în tăcere. Instructorii de fitness ne descoperă din beneficiile unei melodii alese corect.

 

  Este groaznic să ne imaginăm ce viață plictisitoare de sportivi a fost acum treizeci de ani. Ei practicau în tăcere sau cu un maxim de zgomot radio portabil. Suntem norocoși să trăim într-o epocă de mp3-playere și telefoane mobile, gazde ale muzicii. Există doar o singură întrebare: ce să asculți? Dr. Kostas Karadzhorgis de la Universitatea Brunel din Londra timp de mulți ani a studiat impactul muzicii în timpul exercițiilor. El a ajuns la concluzia că o serie audio selectat în mod adecvat îmbunătățește formarea cu 15%. Pentru exercițiile cardio, în opinia sa, piesele perfecte ar fi: Regina, Red Hot Chilly Peppers și Madonna. O altă teorie ne relateză că, putere oferă doar muzica preferată.
  Parametrul principal al muzicii pentru fitness – un ritm constant, fără pauză. O excepție se poate face numai pentru programul interval: el va aborda și un ritm inegal. Dimensiunea muzicală – strict patru trimestre, care este ritmul marșului. Un punct important – ritmul. Luați de exemplu, aerobic pas.
 Pentru nou-veniți potrivită ar fi muzica la o rată de 120-132 de bătăi pe minut sau de formare în vătămări corporale. De-a lungul timpului, ritmul poate fi crescută la 142 bătăi. Personal, îmi place muzica melodică – aceasta afecteaza fondul emoțional mai mult decat orice solo cilindru. De asemenea, spre exemplu vacile ascultînd Mozart dau mai mult lapte.