Anastasia Detiuc, în turul doi la US Open, la junioare

|||

Performanță foarte bună pentru Anastasia Detiuc la US Open. Tînăra jucătoare în vîrstă de 16 ani s-a calificat în turul secund la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, în concursul junioarelor. Detiuc este prima tenismenă din țara noastră care a reușit să ajungă pe tabloul principal la un turneu de Mare Șlem.

După ce a trecut de două runde de calificări, învingându-le pe Sophia Chow, din Brazilia, și pe Jade Lewis, din Noua Zeelandă, Anastasia Detiuc s-a duelat în primul tur cu reprezentanta gazdelor, Hurricane Tyra Black, locul 251 în clasamentul mondial feminin printre junioare.

Detiuc, care este în primele 70 de tinere tenismene din lume, ocupând în prezent locul 69 în clasamentul ITF Juniors, a dominat partida cu tenismena din SUA. Moldoveanca s-a impus în minim de seturi, cu un dublu 6-3, încheind meciul în o oră și șapte minute.
Detiuc a fost net superioară adversarei sale, reușind să fructifice 6 din cele 12 șanse de break, față de doar 3 din 10 câte a reușit Hurricane Tyra Black. Tenismena noastră a reușit trei ași, față de zero ai adversarei, 24 de lovituri direct câștigătoare, cu zece mai multe decât americanca, și a comis mai puține greșeli neforțate, 20-24.
În turul doi, Anastasia Detiuc se va duela cu britanica Maia Lumsden, locul 46 mondial printre junioare.

sursa: unimedia.info