Speranța acrobatică

În perioada 8-9 noiembrie, la Clubul sportiv „Speranţa”, a avut loc Campionatul deschis al municipiului Chişinău la gimnastică artistică, la care au participat circa 100 de copii talentaţi din diverse şcoli.

 

 Cele mai bune gimnaste din Moldova au impresionat publicul prin elasticitate şi artistism. 80 de sportive din orașele Chişinău, Bender şi Tiraspol s-au întrecut în cadrul Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică.

 Competiţia a fost împărţită în trei probe. Cele mai dificile au fost exerciţiile cu mingea şi panglica.

”Am scăpat panglica. Aici este foarte cald, panglica se lipeşte de corp şi nu–mi ies mişcările”, a spus gimnasta Arina Irineţ.

  Pentru a atinge performanţe, gimnastele petrec zilnic mai multe ore în sala de sport, în pofida lipsei condiţiilor necesare pentru a se antrena. Gimnastele povestesc despre sălile mici, fără echipament necesar, iluminație, spațiu

„Îmi place să particip la concursuri, să lucrez la diferite mişcări care-mi relaxează muşchii”, a confirmat gimnasta Irina Romanenco.

Mari emoții au avut și antrenorii, şi părinţii gimnastelor.

  Evenimentul le-a inspirat mai multă încredere în propriileforțe viitoarelor gimnaste. Campionatul a fost organizat de Federaţia de Gimnastică Ritmică din Moldova.

Competiţiile au fost organizate pentru 7 categorii de vîrste, vîrsta minimă fiind de 8 ani. Reamintim că în luna martie a anului curent la Campionatul deschis al municipiului Chişinău au participat 78 de sportive în 8 categorii de vîrstă.

Sanda Panteleimonov