Sportivi premiați de Comitetul Național Olimpic

Cei trei sportivi moldoveni care au câștigat mai multe medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi 2015 au fost premiați astăzi de către Comitetul Olimpic și de Federația de Natație.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, le-a înmânat sportivilor premii bănești, însă nu a specificat despre ce sumă este vorba. De asemenea, premii bănești au fost înmânate sportivilor și din partea Federației de Natație.

”La această ediție am avut cea mai valoroasă participare. Mă bucur foarte mult că sportivii noștri, în pofida greutăților, au reușit să obțină un asemenea rezultat. Anul acesta a fost un an mai roditor pentru noi. Avem un lot de juniori foarte valoros, în ajunul Olimpaidei de la Rio. Vă mulțumim și să știți că toți au fost alături de voi și vă apreciază ca pe niște eroi pentru ceea ce ați făcut și ce veți face”, a declarat Nicolae Juravschi.

Menționăm că, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi 2015, înotătorul Alexei Sancov a câștigat trei medalii la eveniment, dintre care trei de aur și una de argint. Tatiana Salcuțan a obținut medalie de argint la natație, iar Ion Mihailov a devenit campion FOTE în turneul de judo.

sursa: http://www.realitatea.md/