Scuarul Europei din Orhei reamenajat de o echipa de designeri

Scuarul de pe strada Vasile Mahu din orașul Orhei, reamenajat recent, continuă să se schimbe. Pe lîngă denumirea nouă, cu care s-a ales acum 2 săptămîni, zona verde a căpătat și o imagine proaspătă. Zilele trecute o echipă de designeri peisagiști a lucrat intens la aceasta.

Spațiile verzi ale scuarului s-au schimbat în întregime. Acestea au fost reamenajate conform unui plan peisagistic nou, elaborat de designeri. Astfel, toată iarba veștezită a fost înlăturată, iar în locul ei s-a așternut gazon rulou, pe o suprafață de 450 m2, care a acoperit întregul spațiu ca un covor verde. La plantele deja existente s-au mai adăugat zeci de arbuști, flori și tufe noi. Așezate conform planului designerilor, acestea formează un desen frumos, în figuri geometrice. Marginile aleei de la intrarea în scuar au fost presărate cu pietriș decorativ, subliniind aspectul modern al scuarului.

Mai mult, specialiștii au instalat în scuar un sistem de irigare modern, cu control automat, programat să se includă la anumite ore. Acesta va permite menținerea plantelor și a gazonului în stare normală.

Reamintim că scuarul din fața primăriei a fost recent renovat, la dispoziția primarului Ilan Șor. A fost reparat și pus în funcțiune havuzul și sistemul de iluminare, restaurate scările și zidul din partea străzii Renașterii Naționale. Băncile din scuar au fost vopsite în culorile drapelelor a 8 state europene, devenind o atracție a zonei. Odată cu renovarea, scuarul s-a ales și cu o denumire nouă. Acum acesta se numește ”Scuarul Europei”.

Este de menționat, că lucrările de restaurare și reamenajare au început concomitent în mai multe zone din Orhei. În plină reconstrucție se află parcul Ivanos, la fel ca și rondurile de la intrările în oraș, pe străzile Eminescu și Chișinăului. Toate aceste lucrări sunt realizate din fondurile organizației obștești “Pentru Orhei”, înființată la inițiativa primarului Ilan Șor.

 

susra: http://orhei.md/