Acasă Lifestyle Fete și Băieți Ce purtăm în fiecare zi?

Ce purtăm în fiecare zi?

0
Ce purtăm în fiecare zi?

Astăzi  m-am gândit totuși să  scriu despre Bunele Maniere, da, exact, am zis Bunele Maniere, deși pare ceva destul de simplu la prima vedere, citind aceste 2 cuvinte, și ni se pare că parcă suntem manierați și facem corect, dar dacă aruncăm privirea să citim câte ceva despre cod, conștientizăm faptul că uneori suntem departe de a face lucrurile bine.

Atunci când mă refer și când spun ’’bine’’ nu zic că ar trebui să ne conducem după un standard dar măcar să avem bunul simț de a ne purta ca lumea și de a încerca să purtăm ținute adecvate în dependență de ocazie și să nu ne îmbrăcăm la nimereală. Fie că ne place acea rochie sau că pantofii roșii de lac pe care i-am cumpărat vrem cu orice preț să-i purtăm și nu ne interesează prea mult părerea altor oameni. Și totuși, mai  jos o să dau citire  unor mici nuanțe de  etichetă preluate din cartea scrisă de Aurelia Marinescu „Codul Bunelor Maniere Astăzi” ediția a 4-a.

Deci, ce purtăm în fiecare zi?

Femei: ținută sport sau elegantă-fusta ori pantalon,cu un pulover sau o bluză, costum taior, pantofi cu tocuri nu prea înalte, mănuși asortate, coafură simplă, bijuterii discrete, palton cu croiala clasică având, eventual, guler sau blană, geantă de piele, mijlocie sau mare. Trebuie să domnească simplitatea – fără pantofi de lac, fără paltoane de blană sau geantă de piele.

 

 

 

Bărbați: costum, pantaloni cu pulover ori sacou în culori discrete, încălțăminte neagră sau maro, palton cu croială sport, trencicot sau jachetă trei sferturi, mănuși de piele  asortate,uneori pălărie.

Câteva reguli de bază: un costum cere fie o cămașă uni și o cravată uni. Nu se pune o cravată sport la un costum de oraș sau la o haină încheiată la două rânduri. Seara, se poartă costum gri închis, albastru închis sau negru. Cămașa albă se potrivește cu toate costumele. Pentru ținuta de oraș se poate recurge și la un sacou de lână cu o croială modernă, la care se asortează un pantalon.

În  ținuta de oraș au intrat în ultima vreme (altă modă), pentru sezonul rece hanoracul și scurtele de tip pufoaică, bocancii și cizmele îmblănite, chiar și pe dinafară. Altădată o asemenea ținută se potrivea doar la munte. Oricum, nu vă îmbrăcați în pufoaică când  mergeți la o recepție.

Un bărbat trebuie să aibă întotdeauna la el batistă (șervețele), brichetă – chiar dacă nu fumează, un  mic briceag.

Acum, că am ajuns la final, vreau doar să fac o remarcă și să zic că totuși multe dintre domnișoare greșesc la alegerea ținutei de fiecare zi, în special cu ieșirile la plimbări în tocuri și mai ales în pantofi de lac. Suntem doamne și trebuie să avem mereu grijă de look-ul nostru!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here