Angelina Jolie va lansa în 2017 un film despre o fetiță avgană

Actrița și regizoarea americană Angelina Jolie s-a asociat cu studioul de animație Cartoon Saloon pentru a produce adaptarea pentru marele ecran a romanului ”The Breadwinner”- povestea unei fetițe afgane, scrisă de canadianca Deborah Ellis.

Filmul, intitulat tot ”The Breadwinner”, prezintă povestea lui Parvana, o fetiță afgană de 11 ani care în timpul guvernării talibane trebuie să se îmbrace în băiat pentru a-și putea hrăni familia din Kabul, după arestarea tatălui ei. Acesta va fi vorbit în engleză și în dari, o variantă a persanei și limba oficială a Afganistanului.

„Sunt milioane de fete ca Parvana care sunt oprimate sau trăiesc în mijlocul unui conflict, obligate să-și ajute familiile să supraviețuiască în aceste condiții”, a spus actrița, făcând referire la motivele participării sale la proiect.
Aceasta a mai spus că este „foarte fericită să lucreze cu o echipă de artiști talentați” la acest film, care va face cunoscută „bogăția, creativitatea și forța culturii afgane”.
Scriitoarea Deborah Ellis a intervievat zeci de femei și de fete afgane refugiate în Pakistan și Rusia pentru a le cunoaște poveștile. Inspirată din aceste conversații, ea a scris cartea publicată în 2005 care a primit numeroase premii, printre care Peter Pan Prize și Middle East Book Award.
Aflat în fază de pre-producție, ”The Breadwinner” este prevăzut să fie lansat în 2017.

sursa: http://unimedia.info/