Aprilie vine cu 6 premiere în cinema

 

   Aprilie ne bucură cu un număr anumit premiere, prin trecare și lansarea a două din trecele mai aşteptate filme aleanului – „Fast and Furious-7” și desigur, „The Avengers: Age of Ultron/ Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”. Se simte o confruntare puternică între cele două premiere – care totuși va deveni mai vizualizată, mai populară și mai preferată? Și vorbind de celelalte lansări – care este cea mai așteptată pentru tine?

 

1) „Fast and Furious-7” / „Furios şi iute-7” 

  

   Indiscutabil, unul din cele mai așteptate și dorite filme și un bun exemplu de existență a unei francize care poate obține o popularitate crescătoare.

   Interesul mondial pentru noile aventuri ale lui Dom (Vin Diesel), Letty (Michelle Rodriguez), Roman (Tyrese Gibson), Tej (Ludacris/Chris Bridges) și ceilalți, este gigantic. Din păcate unul din motive pentru interesul accelarat față de franciză se datorează tragicului deces a lui Paul Walker, interpretul lui Brian.

   În film Paul Walker apare în calitate de versiunea sa digitală (Walker recreat pe calculator).

   Aventuri, lupte, trucuri, automobile formidabile – toate acestea urmăriți în „Fast and Furious-7”.

 

2) „Enigma Amazoniei/ Amazonia 3D”

   Este un film documentar 3D, realizat în şapte ani şi premiat la festivalul de la Veneţia.

   „Amazonia 3D” vă ghidează în cea mai mare pădure tropicală a lumii pentru a descoperi Planeta Verde. Povestește despre fabulosul ecosistem amazonian și este un film minunat în calitate de odă la frumusețea pădurii tropicale și diversitatea ei.  

    Filmul a fost creat cu ajutorul și consultația experților locali și a biologilor francezi. Creatorii au căutat echilibrul între documentar și ficțiune astfel încât să se obțină implicarea emoțională a publicului în realitatea acestui mediu special.

   Pădurea amazoniana e prezentată prin povestea unei maimuțe capucin. Regizorul a evitat prezența umană și dialogurile în film, pentru a oferi cea mai autentică imagine a pădurilor amazoniene. O mare parte din poveste este prezentarea amănunțită a frumuseții sălbatice, a peisajelor și animalelor.

   Filmul subliniază deasemenea și importanța conștientizării protecției mediului. Amazonia este o pădure misterioasă, pădurea culorilor și sunetelor, un refugiu pentru cele mai vechi și rare specii, pădurea minunilor, pădurea copacilor care oferă fructe și flori pe tot parcursul anului, pădurea ciclului nesfârșit a vegetației minunate… dar oare cît timp?

 

3) „Clouds of Sils Maria/ Nori peste Sils Maria”

 

   Filmul lui Olivier Assayas despre o celebră actriţă și problemele înfruntării vîrstei.

   Actriţa Maria Enders, foarte cunoscută pe plan internaţional este invitată să joace într-o repunere în scenă a piesei care a făcut-o celebră cu două decenii în urmă. Dar dacă atunci a interpretat-o pe Sigrid, o tînără care îşi face şefa, Helena, să se sinucidă acum primeşte rolul eroinei mai vîrstnicei, adică Helenei. O starletă de la Hollywood va fi Sigrid, iar Maria se trezeşte curînd de cealaltă parte a oglinzii, faţă în faţă cu o tânără de o carismă ambiguă care este, de fapt, reprezintă o neliniştitoare proiecţie a ei înseşi.

  

4) „The Longest Ride/ Cel mai lung drum”

 

   Fanii ecranizărilor cărților lui Nicholas Spark pot să se bucure un nou film – „The Longest Ride”.

   Ira şi Ruth, Luke şi Sophia – două cupluri separate de timp şi vârstă – au foarte puţine în comun pînă ce intervine o serie de evenimente neaşteptate iar vieţile lor se întrepătrund.

   Nicholas Sparks, autorul de bestselleruri de la New York Times, creează o poveste de dragoste extraordinară care începe atunci, cînd o cutie cu scrisori vechi, plină cu o viaţă de iubire, înţelepciune şi experienţă, îi îndrumă pe Luke şi Sophia către descoperirea valorilor reale şi sensului adevărat al iubirii.

 

5) „The Avengers: Age of Ultron/ Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”

 

   Doritor să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane.

   Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări.

   Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul robot, în stare să controleze minţile oamenilor şi să emită distrugătoare radiaţii şi unde electromagnetice!

   Apariţia lui Quicksilver şi Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) schimbă regulile jocului cu puterile lor extraordinare iar Ultron, robotul ultra-inteligent ce declară război rasei umane condamnînd-o la extincţie, are toate şansele să se claseze foarte sus pe listele cu cei mai redutabili antagonişti văzuţi pe ecrane în acest deceniu.

  

6) „Miss Julie/ Domnişoara Julie” 

 

   În rolul titular – Jessica Chastain care ne aduce în 1890, în Irlanda de Nord unde în cursul unei nopţi de vară rebela fiică a unui aristocrat anglo-irlandez îl provoacă pe valetul tatălui ei să o seducă.

 

Care crezi tu că este cea mai interesantă premieră a lunii aprilie?