Acasă Lifestyle Cinema Cinci filme motivaţionale pe care nu trebuie să le ratezi

Cinci filme motivaţionale pe care nu trebuie să le ratezi

0
Cinci filme motivaţionale pe care nu trebuie să le ratezi

Uneori viaţa pare a fi un episod din film, alteori filmul – un episod din viaţă. Fiecare film trezeşte în noi un amalgam de emoţii: iubim împreună cu eroii, suferim împreună cu ei şi învăţăm să sperăm mai departe la un happy-end. În graba de zi cu zi, noi, pasagerii acestei lumi, nu observăm cum se grăbeşte timpul, nu observăm cîte miracole se află în jurul nostru, cîte poveşti de viaţă cutremurătoare se ascund după micile ecrane pe care  noi încercăm să le descoperim şi să înţelegem viaţa dintr-o altă perspectivă.

Vă prezentăm mai jos 5 filme motivaţionale cu un scenariu impresionant:

1. What Dreams may come (O iubire fără sfîrşit)

Un film care îţi va conduce imaginaţia în locuri uimitoare, cele mai tăinuite locuri ale sufletului nostru. Filmul în rolul principal cu Robbie Williams, trezeşte o gamă largă de emoţii care derivă dintr-un tragic accident în care eroul principal părăseşte lumea terestră pătrunzînd în lumea de dincolo şi care îşi caută soţia pierdută într-un infern, un loc chinuitor creat de propria sa imaginaţie. Aceasta este povestea de dragoste care ţine pentru totdeauna, nu doar cît o viaţă de om. Filmul se bazează pe ideea că raiul şi iadul se află în interiorul fiecărui din noi iar dragostea ne ajută să învingem toate dramele vieţii.

2. The Pursuit of Happiness ( În căutarea fericirii )

Filmul „The pursuit of happiness” urmăreşte poveste lui Chris Gardner, un agent de vînzări extrem de inteligent şi talentat, care împreună cu fiul său de 5 ani trăia o perioadă extrem de austeră, fără bani, locuinţă şi loc de muncă, însă cu curajul de a-şi urma visul şi de a nu se da bătut de furtunile vieţii.

3. The Theory of Everything ( Teoria întregului )

Filmul „The Theory of everything” este un film emoţionant. Acesta descrie extraordinara legendă umană a astrofizicianului Stephen Hawking, unul dintre cei mai străluciţi oameni de ştiinţă ai timpurilor noastre pe care viaţa l-a condamnat să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer care controla mişcările capului şi a globilor oculari.

Deşi handicapul l-a prins în mrejile sale, dragostea devine elixirul de putere şi speranţă pentru a lupta mai departe.

4. Butterfly circus

Acest scurtmetraj reprezintă legendara poveste a unei trupe de circ care călătorind de mult timp, descoperă un om fără membre pe nume Will, (interpretat de către Nick Vujicic). Ca rezultat, acestă persoană devie membru al acestei trupe de circ sub titlul Butterfly Circus .

Sprijinit de noii săi prieteni, acesta găseşte puterea şi credinţa în sine ajungînd să devină ceea ce nici măcar n-a îndrăznit să viseze, metamorfozîndu-se ca un fluture şi continuînd să împartă un colos de emoţii pozitive tuturor spectatorilor.

5. Life of Pi (Viaţa lui Pi)

Un film fundamentat pe o poveste reală. Un tânăr pe nume Pi care supravieţuieşte unui dezastru maritim.

Acesta porneşte într-o călătorie epopeică pe valurile oceanului plutind într-o barcă cu o hienă, un urangutang, o zebră rănită şi un uriaş tigru bengalez pe nume Richard Parker. Tînărul Pi îşi construieşte o aventură plină de riscuri rămînînd în final tete-a-tete cu fiorosul tigru de la care a învaţăt să supravieţuiască.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here