După aproximativ un an de activitate delfinariul ”Nemo” își va închide ușile pentru vizitatori

După aproximativ un an de activitate delfinariul ”Nemo” își va închide ușile pentru vizitatori, unicul delfinariu din Moldova, aflat la Chișinău.

Administraţia de la delfinariu și-a explicat decizia prin faptul că sunt puțini vizitatori, iar din acest motiv nu pot fi acoperite toate cheltuielile.
Delfinariu va avea un spectacol de încheiere a activității sale la Chișinău cu programul ”Adio Moldova”, iar mai târziu delfinii se vor întoarce înapoi în Odesa.

Iar prețurile la un spectacol au fost micșorate, administrația susține că „prețul biletelor la ultimele spectacole a fost micșorat de la 200 până la 130 de lei”. Deocamdată nu a fost stabilită ziua exactă a închiderii, însă aceasta este planificată pentru sfârșitul lunii iulie. Delfinariul în Moldova nu este unul rentabil, de aceea suntem nevoiți să-l închidem. Spectatorii spun că le place programul prestației locuitorilor delfinariului: patru delfini și doi lei de mare”, a declarat reprezentantul delfinariului, Gabi Marcu.

Potrivit lui, recent delfinii au învățat să deseneze, iar prima pictură a fost cumpărată cu 500 de lei la licitație de către un tătic darnic.

„Reţeaua internațională de delfinarii „Nemo” şi-a deschis reprezentanţa la Chișinău pe 27 mai 2016, prezentând animale marine pregătite de spectacole și specialiști calificați pentru lucrul cu ele. Lungimea piscinei este de 25 m, iar apa din aceasta este de mare. Show-ul a fost prezentat anul întreg, de trei ori pe zi, de marți până duminică. Clădirea dispune de încălzire, iar pe timpul iernii este acoperită cu o cupolă specială”, a menționat Gabi Marcu.

Delfinariu cu denumirea  „Nemo” este cea mai mare comunitate internațională de delfinarii în Ucraina, Rusia, Belarus, Kazahstan și Thailanda. Delfinariul din capitală dispune de 520 de locuri și este situat pe teritoriul Manejului de atletică ușoară. Delfinariul din Chișinău a bucurat spectatorii cu o activitate de aproximativ un an cu diverse programe.