Leacul unei sărutări

Pare de necrezut, dar un simplu sărut te poate face fericită și chiar mai sănătoasă. Condiția e să-l dai și să-l primești cu dragoste!

Atunci când erai mică și te loveai, durerea dispărea de îndată ce mama te mîngîia cu un pupic, îți-aduci aminte? Sau cum au dat năvală fluturașii în stomac și te-au făcut să te simți cea mai importantă din lume după ce ți-a fost furat primul sărut în adolescență? Prin energii nebănuite, sărutul face și acum mici minuni cu viața TA!

Sărutul creează o legătură afectivă specială între copil și părinte. Încă din prima zi de viață, micuțul simte nevoia de afecțiune, dar sărutul e una din cele mai la îndemână forme de a o exprima, așa că nu faceți economie! Și gesturile romantice dintre părinți influențează copilul, chiar pe termen lung. Așa că fie că aveți copil, cărui ați putea fi ca model-sau nu, oricum Nu vă zgîrciți la luxul sărutărilor și tandreții!

Sărutul, fie el părintesc sau intim, aduce atâtea beneficii sănătății, încât, de multe ori, dă rezultate mai bune decât un tratament prescris de medic.

  1. Te întinerește – nu mai puțin de 30 de activități biologice înr-un sărut intim intens, așa că tenul și musculatura feței câștigă fermitate la fiecare pupăceală.
  2. Alungă stresul și durerea – nivelul de oxitocină crește atunci când te săruți și are efect calmant asupra întregului organism.
  3. Te apropie de cei dragi – atingerile drăgăstoase întăresc legăturile pe care le ai cu partenerul sau cu ceilalți membri ai familiei.
  4. Ajută inima – când săruți sau ești sărutat, bătăile inimii cresc, la fel fluxul sanguin, iar arterele se dilată, prevenind hipertensiunea și antrenând mușchiul cardiac.
  5. Crește rezistența la germeni –  când te săruți cu cineva, se produce un tip special de salivă care împiedică dezvoltarea bacteriilor din gură.
  6. Consumi calorii – în timpul unui sărut pasional, arzi până la șapte calorii pe minut, iată un mod plăcut de a te menține în formă!
  7. Stimulează simțurile – buzele sunt pline de terminații nervoase, iar sărutul pe buze cu partenerul este preludiul perfect și te pregătește pentru momente mai intense.

Sursa: femeia.ro

Lasă un comentariu