Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre sărut

Sărutul nu are doar scopul de a apropia doi oameni ci le afectează și sănătatea. Potrivit cercetătorilor sărutul declanșează o mulțime de procese fiziologice care îți întăresc imunitatea și îți fac corpul să arate mai bine.

La sigur nu știai toate aceste lucruri despre gestul banal pe care îl facem cu persoana iubită, informează doctorulzilei.ro

sarut in ploaie

1. Ai repetat acest gest dinainte să te naști – Chiar în pântecele mamei tale. Două treimi din oameni își înclină capul spre dreapta când se sarută cu cineva în mod bizar, acesta este un gest pe care îl fac fetușii în pântec de asemenea.

2. Modul în care săruți poate afecta natura relației – Modul în care tu și partenerul/a vă sărutați poate determina dacă o relație este potrivită sau nu. Dacă sunteți sincronizați la capitolul sărut atunci relația va fi una sănătoasă, conform lui Sheril Kirshenbaum, autoarea cărții The Science of Kissing.

3. Buzele sunt mult mai sensibile decât alte părți ale corpului – De aceea ne place sa ne sărutam atât de mult. Conform lui Krista. A. Bloom, buzele au 10 000 de terminații nervoase, față de clitoris care are doar 8.000.

4. Sărutul este sănătos deoarece te face să trăiești mai mult – Foarte multe studii au arătat cum cuplurile care se sărută în mod regulat tind să trăiască mai mulți ani. Chiar și un sărut de „Pe curind!” înainte de a pleca la muncă are beneficiile lui.

5. Săruturile cu limba transferă testosteronul – Băieții sunt mult mai nerăbdători să își sărute partenera cu limba deoarece astfel ei “împart ” testosteron, care ajută la cresterea libidoului partenerei, conform unui studiu realizat de Universitatea din Albania.

6. Francezii nu au avut termenul sărut franțuzesc (French kiss) până în anul 2013 – Conform Associated Press, francezii au adăugat termenul galocher (sărut frantuzesc) abia acum câțiva ani, chiar dacă modul cum se sărutau francezii a fost popularizat de presa britanică în timpul vizitelor în Primul Război Mondial. Era cunoscut ca sărutul florentin.

7. In timpul sărutului faci schimb de 80 de milioane de micobacterii – Un studiu publicat în Jurnalul Microbian a arătat rezultatele conform cărora în timpul sărutului se face schimb de 80 de milioane de bacterii. Ca o comparație într-o toaletă publică se gasesc 77 000 de microbi.

8. In timpul unui sărut arzi 5 calorii pe secundă – Dacă te săruți timp de 10 ore poți să sari peste ziua de antrenamente. Când te săruți folosesti 34 de mușchi ai feței.

9. Oamenii nu sunt singurii care se sărută – Veverițele, vacile, chiar și maimuțele se sarută, deși la cimpanzei și la alte specii de maimuțe sărutul lor seamănă cu cel al oamenilor.

10Cel mai lung sărut a durat 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde.

11. Sărutul prelungește viața bărbaților cu 5 ani – Cercetătorii au observat acest aspect, după ce au analizat viața unor cupluri căsătorite, care obișnuiau să se sărute des.

12. Sărutul te poate ajuta chiar să scapi de alergii, pentru că scade nivelul de anticorpi IgE, responsabili cu eliminarea histaminei. Histamina poate cauza simptome specifice alergiilor, precum strănutul și lăcrimarea ochilor. Atunci când faci schimb de salivă, dai și iei câteva bacterii noi, iar corpul tău este obligat să producă anticorpi, crescându-ți imunitatea.

13. Crește stima de sine – un studiu german arată că soții care sunt sărutați de soții dimineața, înainte de a pleca la muncă, sunt mult mai productivi și fac mai mulți bani în cursul zilei.

14. Ajută la eliberarea hormonilor – dacă ești stresat sau nu ești într-o stare emoțională bună, sărutul este soluția. În timpul acestuia, creierul secretă serotonină și dopamină, hormoni pe care îi secreți în mod normal după ce faci sport și care ajută la creșterea stării de spirit.

Priviti aici cele mai romantice săruturi televizate: