Au devenit cunoscuți primii participanți Verde.md

În data de 12 iulie a fost dat startul eco-proiectului Verde.md. Deja în primele ore de la lansarea proiectului, activitatea acestuia i-a interesat pe locuitorii și oaspeții Republicii Moldova.

O oră după live-ul difuzat, în timpul căruia fondatorii proiectului Vadim Jeleascov și Dumitru Voloșin au prezentat Verde.md și au povestit despre modul de lucru a platformei, pe site-ul proiectului au apărut 10 cereri de achiziționare a copacilor pentru Chișinău.

Primul cumpărător a fost un utilizator pe nume Max, care locuiește în SUA, statul Minnesota. El a decis să îi cadoneze capitalei Republicii Moldova conica de molid canadian.

Pentru a-și surprinde persoana apropiată, Vadim a decis să dăruiască o salcie adevărată. „Într-adevăr mi-a plăcut ideea Verde.md, este extraordinar că putem face orașul nostru mai frumos doar prin câteva click-uri. Unul dintre copaci am decis să îl fac cadou nepotului meu. Consider că este cool să ai propriul tău copac în oraș.” – a susținut Vadim.

„Este un proiect foarte reușit! Orașul nostru mereu a fost cel mai verde, consider că trebuie să fie la fel și în continuare.” – consideră Ana , care a achitat sădirea unui stejar în oraș.

Printre primii clienți au fost și cei care au cumpărat copaci fără a face comentarii.Astfel frasinul european a fost cumpărat de Dorin, un castan de către Alexei, iar un mesteacăn de către Dumitru.

Reamintim că proiectul Verde.md își propune să îi întoarcă Chișinăului titlul celui mai verde oraș din Europa. Oricine poate aduce contribuție pentru a face ceva util. Împreună cu întreprinderea municipală și administrația Spațiilor Verzi, Grădinii Botanice și Parcul Dendrarium a fost  întocmită o listă de arbori care trebuie să fie înlocuite, precum și pentru a alege un loc unde se pot planta copaci noi.

 Oricine poate accesa site-ul verde.md și alege în catalog un copac care îi place, și locul în care este posibil ca acesta să fie plantat. După efectuarea plății puteți ajuta la plantarea copacului sau îl puteți transmite voluntarilor acestui proiect care îl vor planta.
Lasă un comentariu