Un nou an, un nou zîmbet.

Oricine are dreptul la speranță. Oricine așteaptă o minune. Oricine vrea ca noul An să-i aducă o schimbare, o dorință împlinită.

Facem parte din aceeași societate, dar uneori, preocupați fie de sărbători, fie de problemele noastre, uităm de cei mai triști, mai nenorociți ca noi, cei care n-au posibilitate să se bucure de frumusețea zilelor. Cei care sunt “absorbiți”de probleme financiare, materiale, probleme de sănătate, familie, casă etc.
În satul Bașcalia din raionul Basarabeasca, la o distanță de 200 km de la capitala Moldovei, trăiește familia Culciu. O familie care suferă de sărăcie și nevoie, cu greu întreținînd cinci copii. Cinci copii adorabili și speciali, fiecare deosebit în felul său. Sunt deja obișnuiți cu greutățile, acceptă viața lor nefericită ca un lucru tipic, imposibil de schimbat. Dar noi, membrii echipei Studentus putem admite o astfel de nedreptate în ajunul Crăciunului! Noi am avut nevoie de schimbare, de acțiune pentru a-i face fericiți pe cei care merită acest lucru.Mai ales de sărăbători.

Avem un scop comun și suntem conduși de aceleași vise. Suntem datori să îi ajutăm pe alții în momentele desperării și nenorocirii. În anul 2013, echipa Studentus a demonstrat că nu este nimic imposibil ca în ajunul Crăciunului să te gîndești și la alții.1028
Am organizat campania “Dăruiește un zîmbet de Crăciun” și am făcut tot ce e posibil pentru a ajuta familia Culciu.
Membrii echipei au fost susținuți în mod special de cei mai receptivi studenți de la Comitetul Sindical Studențesc Universitatea Tehnică a Moldovei care n-au rămas indiferenți. Toți cei care și-au adus aportul au reușit să trezească emoții pozitive copiilor din această familie. Sincerele daruri au împodobit casa lor și au îmbunătățit atmosfera. Prima dată timp de mai mulți ani, familia Culciu a simțit “a 2-a respirație”, a primit plăcere și bucurii, sărbătorind cu toții.
Echipa Studentus, a mers cu urări de bine, cu daruri și dispoziție, optimism și bucurie în vizită în satul Bașcalia. Au adus cele mai sincere felicitări. Au îndeplinit scopul cu succes, dar și cu o deosebită plăcere, pentru că ei cred în miracolele Crăciunului și sunt siguri că dăruind din căldura inimii lor, încălzesc inimile altor oamenii și dăruiesc zîmbete.0991

Pentru ca familia Culciu să beneficieze de lucruri utile și absolute necesare fiecărei familii, alături de echipa Studentus au fost : Comitetul Sindical Studențesc în frunte cu dl Anatol Alexei,  AVD Trigor, Bestseller.md, Beauty School Moldova, Grand Merci, familia Savin, familia Toscuta, dl Philip Leonard din Romania, SVstudio, dl Victor Sîrbu, Zebra Show, Eugen Hacina precum și oameni cu sufletul mare care au fost receptivi la anunțul postat de echipă pe pagina de facebook – Studentus.

Oricine are dreptul la o dorință împlinită. În special în ajunul Crăciunului, deoarece Crăciunul nu înseamnă doar bradul împodobit și masa, plină de bucate. Crăciunul înseamnă reuniune, apărarea a celor slabi, daruri de zîmbete, speranțe, aprinderea luminii într-un suflet disperat și pierdut. Atît timp cît există cineva cine are nevoie în ajutor, suport, atenție, suntem obligați să-i oferim cele cerute. Este datoria fiecărui om. Numai astfel putem întoarce căldura în casă și în suflete oamenilor. Așadar… în anul 2014 vă invităm să fiți alături de echipa noatră în campania “Dăruiește un zîmbet de Crăciun”. Împreună – realizăm visele!

Autor: Sanda Panteleimonov

 

Lasă un comentariu