(INTERVIU) Ce este femeia în viziunea unui bărbat?

Deja a devenit o tradiție ca de 8 martie fiecare femeie să primească felicitări și cadouri cît mai deosebite.
Să vedem ce înseamnă femeia pentru un bărbat, în interviul realizat cu membrul ansamblului folcloric ”Crenguță de Iederă” al Universității de Stat din Moldova, Ilie Buzilă.

Ce este femeia în viziunea ta?
În viziunea mea femeia este tot! Femeia ne-a dat viață, femeia ne-a crescut, femeia își risipește din timpul ei dar investește în timpul nostru pentru ca noi să ajungem bărbații care suntem. De obicei nu vrem să recunoaștem că femeile sunt mai puternice decît bărbații dar ăsta este un adevăr. Verticalitatea masculină și orgoliul ne subjugă să gîndim toți la fel. În fine, pentru mine femeia este acea luminiță de la capăt de tunel. Atunci cînd îți este mai greu doar femeia îți va întinde o mînă de ajutor și te va susține, te va motiva să mergi mai departe.

Ce te face să te îndrăgostești de un anumit tip de femei, în timp ce celelalte te lasă indiferent?
Nu știu dacă e adevărat dar mulți se conduc după un stereotip și eu la fel. De obicei bărbații își aleg soțiile sau iubitele după modelul perfect care nea dat viață, pentru mine e mama. Ăsta și este tipul de femeie de care sunt îndrăgostit și alături de care mi-aș dori să fiu.

Cum trebuie sa fie o femeie ideală în viziunea ta?
O femeie ideală este femeia care iubește necondiționat și sincer. E femeia care îmi va face copii jertfindu-și corpul și trăsăturile de felină. E femeia care niciodată nu m-ar trăda și indiferent de circumstanțele vieții nu m-ar lăsa să cad.

Ce calități ar trebui să aibă femeia anului 2016?
Femeia anului 2016 trebuie să cuprindă calitățile unei doamne manierate, să fie un bun povățuitor, prieten în al cărei brațe să simți căldura sufletească, să aibă capacitatea de a comunica să fie cît mai sociabilă și să nu încerce să fie mai puternică de cît un bărbat.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le comite o femeie într-o relație cu un bărbat?
Cum am mai spus anterior femeia de multe ori încearcă să fie mai independentă astfel ea calcă peste demnitatea unui bărbat, ceea ce în viziunea mea nu e corect. Și încă o greșeală pe care o consider iremediabilă este trădarea, și cu asta spun tot, femeia care trădează nu mai are iertare.

Care ar fi un motiv pentru a declara o relație serioasă?
După părerea mea, o relație serioasă o pot declara atunci cînd am cu siguranță încredere în partenera mea, atunci cînd sunt sigur că și ea are încredere în mine, pentru că de fapt o relație serioasă pe asta și se bazează, pe încredere și susținere reciprocă.

Pentru final transmite un mesaj de motivație pentru toate femeile!
Dragile noastre femei, permiteți-mi să vă aduc cele mai calde și cele mai sincere felicitări cu ocazia zilei de 8 martie, dorindu-vă multă sănătate, fericire și noroc. Să aveți mari succese atît pe plan personal cît și pe plan profesional. Să fiți mereu iubite, stimate și adorate de bărbați. Vă iubim mult, și să aveți o primăvară caldă în sufletele și inimile voastre!