Acasă Social Prețul legumelor scade în fiecare zi

Prețul legumelor scade în fiecare zi

0
Prețul legumelor scade în fiecare zi

Majoritatea legumelor la piață s-au ieftinit faţă de săptămâna trecută. Și la unele fructe de sezon preţul este în scădere. La altele însă creşte. Roșiile s-au mai ieftinit cu câțiva lei. Un kilogram poate fi cumpărat cu 8 lei. Preţul unui kilogram de castraveţi porneşte de la 5 lei. Iar varza şi dovleceii costă 4 lei.

Pentru un kilogram de pătlăgea vânătă cumpărătorii vor scoate din buzunare 12 lei, pentru unul de ardei grași – între 7 şi 9 lei. Un kilogram de păstăi porneşte de la 15 lei. Legătura de mărar, pătrunjel şi ceapă verde rămâne 2 lei.

Vânzătorii susțin că prețurile sunt în conformitate cu salariile, astfel ca legumele și fructele să devină accesibile pentru cumpărători. „În țara aceasta au rămas doar oamenii care au 3 lei în buzunar, ceilalți însă sunt plecați peste hotare. De aceea ne străduim să punem un preț  mai accesibil pentru ca să putem realiza marfa ca această să nu se strice”, a susținut Maria Florescu.

Preţul unui kilogram de caise porneşte de la 10 lei. Piersicii se vând cu 8 lei kilogramul. Zmeura şi agrişul este la preţul de 30 de lei per kilogram. Iar prețul pentru un kilogram de coacăză neagră, roşie şi albă porneşte de la 35 de lei. Vişina se vinde cu 25-30 de lei/kg.

Pepenii verzi sunt tot mai mulți în vânzare și se dau chiar și cu 5 lei/kg, iar cei galbeni cu 8-10 lei. Un știulete de porumb poate fi cumpărat cu 4-5 lei.

Majoritate cumpărătorilor spun că unele fructe și legume pot fi procurate, altele însă sunt prea scumpe. „Vin zilnic la piață pentru a procura copiilor mei fructe și legume proaspete, fiindcă vara este bine să consumi cât mai multe vitamine. Prețurile îmi sunt convenabile, dar nu la toate fructele și legumele. Unele sunt mai scumpe, altele mai ieftine, aleg ceva mai ieftin, deoarece nu-mi bate buzunarul”, spune Adriana Ruslanov.

Și ouăle au scăzut ușor din preț. Zece bucăți pot fi cumpărate cu 11 lei. Carnea de porc se vinde cu 65 lei/kg, iar cea de vită 70-75 lei/kg. Brânza de oi costă 65 de lei, cea de vacă 40-50 de lei, smântâna este 35 de lei, iar untul 80.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here