Sfaturi pentru o sesiune mai ușoară

  Pentru că vacanţa este pe punctul de a se termina, iar sesiunea începe în curând, cu siguranță ce urmează să prezentăm este de bun augur studenților. Lecturați și aplicați!

1. Nu mai pierde nopţile

La inceput, toți credem că e bine să pierdem nopțile și să simțim că suntem studenți. Chefuim având ca pretext că scăpăm de stres. Recomandarea este să mai răreşti ieşirile de noapte. Vei fi mult mai odihnit şi vei economisi nişte bani în plus.

2. Dormi

 Dacă după câteva ore de învăţat simţi nevoia să dormi, atunci dormi. E un fapt demonstrat ştiinţific: somnul îmbunătăţeşte asimilarea cunoştinţelor. Nişte studii recente arată că şi un somn de câteva minute poate îmbunătăţi memoria. Aşa că dormi liniştit. Dar nu exagera. Nu cred că vrei să stai toată noaptea treaz iar a doua zi să te trezeşti obosit.

3. Evită amânarea

 Ştiu că şi mâine e o zi. Însă nu lăsa sarcinile să se adune. Nu umbla pe la colegi după cursuri şi să le xeroxezi în ultimele zile. Fiindcă în ultimele zile observi că dexterul tău coleg a dat cursurile la altcineva. Aşa că fugi la altul care scrie mic şi urât şi xeroxează-le. Ca să eviţi lucrurile astea îţi recomandăm să mergi măcar la jumătate din cursuri. Aşa nu vei mai avea foarte multe cursuri de xeroxat. Dacă n-ai fost, atunci fă-ţi rost de ele înainte să înceapă sesiunea. Iar în sesiune vei avea o singură sarcină: să înveţi.

4. Gestionează-ţi eficient timpul

OK, ai cursurile, ai un anumit număr de zile pentru învăţat; ce faci? Fă-ţi un plan de bătaie, un program de învăţat. Când ai totul planificat, nu mai ai senzaţia că eşti copleşit de sarcini.Îţi împarţi materialul de învăţat în mai multe părţi şi înveţi fiecare parte în ziua ei. Dacă nu-ţi pierzi nopţile, te vei putea trezi mai devreme. Asta înseamnă mai multe ore în plus. Iar dimineaţa e timpul perfect pentru efort intelectual.

5. Alimentează-te corect

 Pentru o mai bună capacitate de memorare e bine să consumi cât mai multe alimente ce conţin vitamina C.

6. Deconectează-te

În sesiune stai invisible pe facebook sau deconectează-l complet, ca să nu fii deranjat de alţii. Deasemenea închide-ţi telefonul dacă nu aştepţi să te sune cineva. Oricând te poate suna un prieten să te invite la o bere. Cu siguranță sunt mulți care nu au puterea să zică NU.

7. Informează-te

E incredibil cât de mult pot conta informaţiile. Fiind cazat în cămin poți afla următoarele lucruri de la studenţii din anul doi şi trei: ce mai pică pe la teorie, la cine poţi copia şi la cine nu, ce trebuie să faci ca să iei 5-ul. Ştiind cum stă treaba mergi mai pregătit la examene.

8. Fă sport

Ca să eviţi insomniile şi pentru a alterna efortul intelectual cu cel fizic, e bine să alergi seara. Aerisește creierul cu o plimbare ușoară, evită să adormi după trei noaptea şi îți vei îmbunătăţit condiţia fizică.

    Foloseşte-ţi constructiv frica: să te motiveze să te ţii de programul de învăţat. Mai fă o pauză o dată la două săptămâni şi chefuieşte. Sărbătoreşte orice “victorie”.

Lasă un comentariu