Ce nu știai despre sport

Despre beneficiile sportului s-au scris materiale, s-au înregistrat emisiuni, au fost promovate de către medici sau profesori în şcoli. Bănuim cu toţii cât bine poate face măcar o ora de sport pe zi. Din cap până în picioare toate organele corpului sunt modificate atunci când facem mişcare.

Nu mai vorbim de starea de bine şi optimism pe care o simţi în fiecare centimetru din corp.

Să începem cu muşchii. Atunci când te supui unui efort, pentru energia necesară contractării muşchilor şi impulsurilor mişcării, corpul apelează la “cămară” de glucoză, zahărul stocat din alimentaţie. Numărul fibrelor musculare rămâne acelaşi încă de la naştere. Când cresc înseamnă că aceste fibre s-au mărit. Iar durerea pe care o simţi sunt mici leziuni care stimulează creşterea muşchilor. Durerea musculară de după antrenament este dovadă că la nivelul muşchilor respectivi se produc modificări benefice.

Plămânii Atunci când faci mişcare plămânii tăi au nevoie de 15 ori mai mult oxigen decât în cazul activităţilor obişnuite. Este indicat “antrenamentul” plămânilor şi mişcarea susţinută, astfel condiţia ta fizică va fi una de invidiat.

Inima. De ce bate inima atât de tare când facem sport? Deoarece ea trebuie să pună repde în mişcare o cantitate mai mare de sânge încărcat cu oxigen pentru a da energie muşchilor. Cu cât faci mai multă mişcare cu atât inima ta devine mai puternică. S-a dovedit că cei care au deja o afecţiune cardiacă şi fac sport, într-o perioada determinată de timp ajung să miscoreze doză de medicamente. De asemenea sportul are beneficii asupra echilibrării tensiunii şi a dezvoltării unor noi vase de sânge.

Creierul. După o singură şedinţa de mişcare celulele creierului tău încep să funcţioneze mult mai bine. Sportul ne oferă o viaţă mai sănătoasă şi ne pregăteşte creierul pentru o bătrâneţe mai uşoară. Exerciţiile stimulează sistemul nervos şi păstrează agilitatea creierului. Dacă optezi pentru un program de fitness la începutul zilei, vei simţi o mare mare putere de concentrare. De asemenea mişcarea eliberează endorfinele…hormonul fericirii. Depresivii vor simţi o creştere a tonusului şi o ridicare aparent inexplicabilă a stării de spirit.

Rinichii. După un antrenament bine gândit, aşa cum antrenorii noştri de la Complex Sportiv Comesad va pot recomandă, rinichii tăi permit o reabsorbtie a apei în organism. Este recomandată mişcarea chiar şi pentru cei care suferă de boli croonice de rinichi, studiile recente demonstrând o îmbunătăţire a condiţiei lor.

Pielea. Dintre sutele de beneficii ale sportului iată că am ajuns şi la piele. Antrenamentele de fitness ajută pielea să producă colagen, firba de suport ce previne apariţia ridurilor de expresie şi de de vârstă.

Articulaţiile. Încheieturile sunt supuse constant procesului de uzură şi de degradare iar dacă sunt suprasolicitate aceste procese sunt accelerate. Practicarea unei activităţi fizice şi controlul greutăţii corporale va asigura articulaţii sănătoase.

Sportul trebuie să devină un mod de viaţă, un element care nu trebuie să lipsească din agenda ta zilnică. Vei avea o viaţă mai sănătoasă şi cu siguranţă, peste ani, corpul tău îţi va mulţumi,

Ia-ţi echipamentul, vino la sala!

sursa- http://tenis-comesad.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-sport/