Cei mai buni tenismeni din țară vor reprezenta Moldova în Cupa Davis

|||

 

Președintele Federației Moldovenești de Tenis, Marina Tauber are încredere maximă în tinerii jucători care vor evolua în partida cu Zimbabwe din play-off-ul de menținere în grupa a doua a zonei euro-africane a Cupei Davis. Tauber a declarat că aceștia reprezintă viitorul echipei Moldovei!

Din cauză problemelor de lot, căpitanul Iurie Gorban i-a convocat pentru partida cu Zimbabwe pe Dmitrii Baskov, 20 de ani și locul 2030 în ierarhia mondială, Maxim Bulat, 18 ani, Andrei Șoltoianu, 21 de ani, și Egor Matvievici, 18 ani. Ultimii trei nu se află în clasamentul mondial ATP.

Conform Marinei Tauber, cel mai bun tenismen moldovean din toate timpurile, Radu Albot, numărul 108 în clasamentul mondial, nu va juca contra africanilor, deoarece acesta trebuie să participe la cât mai multe turnee importante pentru a obține puncte și a urca în clasamentul ATP. ”Cel mai important lucru pentru noi acum este ca Radu Albot să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Aceasta ar fi o performanță foarte importantă pentru țara noastră. El trebuie să participe în turnee importante, de Mare Șlem, să între în top 100, dar și top 50 de ce nu. Cred că acesta este potențialul său. Radu Albot este și va fi numărul unu al echipei noastre, dar, după mai multe discuții purtate cu acesta, am ajuns la concluzia că programul său la individual este prioritar, având în vedere obiectivele enumerate mai sus. Radu trebuie să obțină puncte acum și să ajungă în primii 70-80 de tenismeni din lume și să obțină calificarea la Olimpiadă”, a declarat Tauber.

Marina Tauber a mai declarat că Andrei Ciumac s-a accidentat în urmă cu scurt timp, iar din această cauză nu va face deplasarea în Africa, în timp ce Alexander Cozbinov, care se află pe poziția a 1785-a în topul mondial, a refuzat convocarea.

Partida dintre Moldova și Zimbabwe, din play-off-ul pentru menținerea în grupa a doua a zonei euro-africane a Cupei Davis, se va disputa în perioada 17-19 iulie, în capitala statului african, Harare.

Sursa: unimedia.info