Radu Albot a ajuns printre primii 100 jucători de tenis din lume

Cel mai bun tenismen din R. Moldova, Radu Albot, în vârstă de 25 de ani, a intrat în TOP 100 ATP la simplu, devenind primul moldovean care a reuşit această performanţă.

În octombrie 2014, Albot devenea primul moldovean din TOP 100 la proba de dublu, iar în mai 2015, primul care triumfa într-un turneu ATP, tot la dublu, la Istanbul, alături de sârbul Dusan Lajovic, începând de luni, acesta va fi primul din țara lui în Top 100 și la simplu, poposind chiar pe locul 100 sau pe 99 în cazul în care Robin Haase câștigă turneul de la Scheveningen. 
Interesant este că Albot a câștigat trofeul de la Istanbul la mai puțin de 2 ore distanță după ce Roger Federer s-a impus pe zgura turcă, pe același teren, în finala de simplu.

„Cum Basarabia s-a unit cu România în 1918, dar a fost cedată în 1940 Uniunii Sovietice și în ziua de astăzi încă se susțin mișcări cu deviza “Basarabia pământ românesc” sau altele asemănătoare. Cert este că Radu Albot joacă sub steagul vecinilor de peste Prut, dar cine știe, poate în viitor va exista o șansă să evolueze pentru România și în acte, nu numai în teorie”, transmite portalul.

În cariera sa, Radu Albot a câştigat două turnee de tip Challenger (Calcutta, India; Fergana, Uzbekistan) și peste 10 turnee de tip Futures la simplu. La proba de dublu a atins faza sferturilor de finală la Roland Garros, fiind cea mai mare realizare. La capitolul titluri la dublu, deţine 5 Challengers şi 7 Futures.

Începând cu 27 iulie 2015, tenismanul moldovean este pe locul 100 mondial la proba de simplu.

Sursa:http://doartenis.ro//