Record pentru Radu Albot! A ajuns pînă pe locul 86 mondial

Salt impresionant pentru Radu Albot în clasamentul mondial masculin de tenis. Jucătorul din țara noastră a urcat șapte poziții față de săptămâna trecută și a ajuns până pe locul 86 mondial, aceasta fiind cea mai înaltă poziție pe care s-a aflat vreodată atât Albot, cât și oricare alt tenismen din țara noastră.

Radu Albot a reușit această performanță impresionantă după ce săptămâna trecută a ajuns până în finala turneului Challenger de la Praga, competiție dotată cu premii totale în valoare de 42 de mii 500 de euro. Albot a fost învins în finală de către brazilianul Rogerio Dutra Da Silva, numărul 288 ATP, scor 6-2 6-7 6-4, dar a primit 55 de puncte foarte prețioase.

La finalul săptămânii trecute, Radu Albot a mai reușit o performanță importantă pentru țara noastră. Acesta a devenit primul tenismen moldovean care s-a calificat direct pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, la simplu. Radu Albot va juca pe tabloul principal la US Open, competiție care va începe peste două săptămâni.

 

sursa: http://unimedia.info/social