Rezultate remarcabile pentru Milsami

Rezultat excelent pentru Milsami in meciul cu cea mai titrată echipă din Franța. Gruparea din Orhei a încheiat la egalitate scor 1 la 1 partida cu Saint Etienne din play-off-ul Ligii Europa. Antrenorul Iurie Osipenco a rămas mulţumit de acest rezultat şi visează la o calificare istorică în faza grupelor.

Eroul primei reprize a meciului de la Chişinău dintre Milsami şi Saint Etienne a fost portarul Radu Mîţu. Francezii au beneficiat de un penalty după un fault comis de fundaşul Ovye Monday. Mîţu a apărat însă lovitura de 11 metri executată de Romain Hamouma.

„Am sărit la ghici. Penalty – e o loterie. Dacă ghiceşti e bine, dacă nu – nu. Cu ajutorul lui Dumnezeu am ghicit şi am scos un penalty”, a spus portarul Milsami Orhei, Radu Mîțu.

Hamouma s-a revanşat în minutul 40, când a marcat după un lanţ de greşeli în defensiva lui Milsami.

Autorul golului a ieşit în evidenţă din nou în minutul 55. Acesta a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe după ce l-a lovit cu piciorul în faţa pe Denis Rassulov şi i-a spart arcada. La faza următoare Milsami a egalat prin golul reusit de românul Cristi Bud.

Milsami a obținut un egal nesperat, după ce în urmă cu doi ani pierduse acasă cu 0 la 3 în fața celor de la Saint Etienne.

„Eu cred că trebuie să fim mulţumiţi. Am răstusturnat scorul de la 1 la 0 şi băieţi s-au înapirat în repriza a doua şi eliminarea a fost nouă de folos”, a afirmat antrenorul Milsami Orhei, Iurie Osipenco.

„Cred că s-ar putea şi mai mult după ce a fost eliminat un jucător de la ei. Şi acest rezultat e bun în meciul cu aşa echipă ca Saint Etienne”, a zis fundaşul Milsami Orhei, Iulian Erhan.

Returul va avea loc săptămâna viitoare în Franța.

În cazul în care se va califica în faza grupele Europa League, Milsami va obține cel putin 2,4 milioane de euro de la UEFA. Conducerea grupării din Orhei a decis că jumatate din această sumă să meargă către jucători și antrenori dacă vor obține această performanță.

http://www.prime.md/