Structurile de autoguvernare studențească ale ASEM

În cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei, activează Consiliul Studenţesc care are drept obiectiv colaborarea cu conducerea universității şi a facultăţilor, în vederea realizării diverselor proiecte.

Un alt organ de autoguvernare studenţească care activează în cadrul ASEM este Comitetul Sindical al studenţilor.
Studenţii facultăţii participă activ la activităţi organizate de administraţia facultăţilor din cadrul căror fac parte, manifestându-se atât în domeniile ştiinţifice, cât şi în domeniile socio-culturale şi organizatorice.
Astfel, menţionăm participarea lor la manifestări precum: seminare informative, mese rotunde, flash-mob-uri, diverse concursuri şi dezbateri.
Beneficiile Senatului Studenţesc al ASEM
Iată câteva dintre motivele pentru care merită să devii membru Senatului Studenţesc al ASEM
Socializare
Senatului Studenţesc al ASEM îți oferă posibilitatea să cunoști oameni noi, să-ți lărgești rețeaua de contacte, unind oamenii cu idei și principii asemănătoare cu ale tale.
Senatului Studenţesc al ASEM îți oferă oportunitatea de a aplica ceea ce înveți la facultate, astfel încât cunoștințele pe care le-ai obținut să nu rămână doar teorie. Ai șansa să-ți dezvolți abilitățile lucrând la proiecte și în cadrul departamentelor.
Dezvoltare personală
Datorită Senatului Studenţesc al ASEM , poți participa la diferite traininguri care te vor ajuta să crești ca personalitate, să-ți organizezi mai bine timpul și activitățile, să-ți dezvolți sau să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare, de lucru etc.
Leadership
Senatului Studenţesc al ASEM este o platformă de dezvoltare a abilităților de leadership, care îți oferă posibilitatea de a coordona o echipă, de a planifica și de a mobiliza alți oameni pentru a obține rezultate valoroase.

Impact în societate
Omul este o ființă socială. Suntem influențați de mediul în care trăim și, la rândul nostru, îl influențăm într-o anumită măsură. AIESEC îți oferă șansa să aduci un impact pozitiv în societate, să contribui la progresul acesteia, organizând proiecte care dezvoltă și care te dezvoltă.
Contacte
Fiind în Senatului Studenţesc al ASEM , colaborezi cu mai multe companii care sunt în căutare de tineri talentați, cu potențial. Astfel, ai posibilitatea de a fi ulterior angajat în una dintre ele.

Proiecte și conferințe internaționale

Senatului Studenţesc al ASEM se implică activ în procesul de globalizare, de ștergere a frontierelor în gândire, a stereotipurilor și a ideilor preconcepute.
Comitetul Sindical studențesc al ASEM are și el la rândul său următoarele atribuții :
Evidenţa membrilor curenți și recrutarea noilor membri de sindicat
Informarea și familiarizarea membrilor de sindicat cu drepturile şi obligaţiunile lor
Evidenţa studenţilor cu situaţia familială vulnerabilă
Informarea și motivarea studenţilor să participe la diferite activități sindicale
Apărarea drepturilor şi intereselor studenţilor la nivel de facultate şi universitate
Parteneriate cu cinematografele, teatrele și cluburile din Chișinău, în vederea obținerii biletelor sau a reducerilor pentru studenții universității.
Organizarea competiţiilor sportive, manifestațiilor cultural-artistice, excursiilor și programelor de divertisment sub forma activităților extracurriculare, pentru studenţi.

Astfel, structurile de autoguvernare studențească lucrează și cooperează între ele prin intermediul studenților universității, cu scopul de a democratiza în continuu viaţa universitară, respectarea drepturilor studenţilor, implicarea activă şi constructivă a acestora în procesul educaţional şi în guvernarea instituţiei de învăţământ din care fac parte.