Acasă Evenimente Evenimente-naționale Marșul pentru viață 2015

Marșul pentru viață 2015

0
Marșul pentru viață 2015

La data de 21 martie 2015, la Chișinău, între orele 12:00-15:00 se va desfășura Marșul pentru viață, dedicat campaniei pentru promovarea dreptului copiilor nenăscuți, adopțiilor precum și valorilor familiei tradiționale.

Acțiunea este organizată de către grupul de inițiativă „Tinerii pentru viață”, cu susținerea mai multor organizații neguvernamentale, precum și a vedetelor autohtone.
Datele statistice arată că după declararea independenței țării în 1991 până în prezent au fost înregistrate cca 750.000 de avorturi. În anul 2012, au fost înregistrate 37 avorturi la 100 copii nou-născuți, în condițiile în care Republica Moldova se confruntă anual cu un spor negativ al populației, însoțit de un proces de îmbătrânire accentuat și scăderea populației apte de muncă.
Acțiunea se desfășoară anual în multe țări ale lumii, precum: România (se află la a V-a ediție), SUA, franța, Polonia etc., iar Republica Moldova se află la prima ediție.
 Marșul reprezintă o acțiune apolitică ce își propune să aducă la conștiința populației asupra următoarelor aspecte:
1. Existența și valorii fiecărui om  din momentul concepției sale;
2. Valoarea familiei tradiționale și răspunderea fiecărui părinte față de copilul născut/nenăscut
3. Reafirmarea identității feminine, a maternității ca valori sociale supreme și necesitatea unei politici naționale pentru susținerea femeilor casnice etc.
Marșul pentru viață se va desfășura conform următorului traseu: IMSP Spitalul Clinic municipal nr. 1 (str. Melestiu 20, vizavi de MallDova) – Viaduct – str. Ciuflea – bul. Ștefan cel Mare – Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

La final, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert, cu participarea înterpreților: Georgeta Voinovan, Silvia Grigore, formația Catharsis, Cristofor Aldea-teodorovici, Viorel Burlacu.
Sunt așteptați toți doritorii.

Harta traseului: https://goo.gl/maps/qwLCm

Site-ul oficial al campaniei: http://marsulpentruviata.ro/

Autor: Anișoara Banari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here