Ședința Comisiei guvernamentale pentru politici de tineret

Astăzi, 26 aprilie 2016, după o pauză de peste 4 ani, în incinta Casei Guvernului a avut loc ședința Comisiei guvernamentale pentru politici de tineret.

În cadrul ședinței au fost abordate 3 puncte prioritare, astfel la ordinea de zi a ședinței au fost discutate:

  1. Cadrul de politici, provocări și priorități în domeniul sectorului de tineret pentru anul 2016;
  2. Servicii de suport pentru organizațiile de tineret;
  3. Eficientizarea funcționării Comisiei guvernamentale pentru politici de tineret.

foto j0a2195 0

Punctele date au fost prezentate de către Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, care a vorbit atât despre actele normative care reglementează domeniul de tineret cât și despre prioritățile actuale ale Strategiei Naționale de dezvoltare a sectorului de tineret 2020.

În cadrul ședinței au participat activ reprezentanții organizațiilor de tineret, a organizațiilor reprezentative studențești precum CNOSM, CNTM, Asociațiile și consliile studențești cât și reprezentanții societății civile active în domeniul politicilor de tineret, precum Iulia Iabadji, Laura Grecu și Cristina Boaghi.

Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova a avut și el reprezentații săi prezenți la ședință. Colaborarea Guvernului cu aria non-guvernamentală în domeniul politicilor de tineret, dar și cu un anumit sector de tineret precum sunt membrii CNOSM, consiliul fiind cea mai reprezentativă organizație de tip umbrelă a tineretului studios, a cauzat un val de mulțumire în rândurile lor.

foto j0a2161

 Ne bucurăm și apreciem caracterul deschis al colaborării dintre actualul guvern și tinerii studenți.