Acasă Proiecte CNOSM Tineretul Studios Conferința de totalizare a proiectului ”Tineretul Studios, Activ, Responsabil și Implicat”

Conferința de totalizare a proiectului ”Tineretul Studios, Activ, Responsabil și Implicat”

0
Conferința de totalizare a proiectului ”Tineretul Studios, Activ, Responsabil și Implicat”

Weekend-ul trecut, sâmbătă, 23 aprilie – a avut loc conferința de totalizare a proiectului ”Tineretul Studios, Activ, Responsabil și Implicat” care s-a petrecut la tabăra ”Perlele Nistrului”, or. Vadul lui Vodă.

Pentru conferința dată au fost delegați studenți de la fiecare instituție de învățământ superior care au făcut parte din proiectul dat. Inițial a avut loc deschiderea oficială a conferinței, marcată de un mesaj de salut din partea actualului Ministru a Ministerului Tineretului și Sportului, care au susținut proiectul de-a lungul desfășurării lui, Victor Zubcu, urmat de câteva cuvinte de bun venit din partea fostului președinte a Consiliului Național a Organizațiilor Studențești, actualul președinte a Tinerilor Democrați dar și de Anatol Alexei, Președintele Organizației Sindicale a Studenților a Universității Tehnice a Moldovei.

Proiectul a fost prezentat de către coordonator – Vadim Sîrghii, care a explicat obiectivele și scopul proiectului dar și a prezentat rezultatele schematice ale acestuia. Pe lângă cele menționate, unul din produsul acestui proiect a reprezentat Ghidul Bunelor Practici care se presupune a fi drept model pentru organizarea structurilor de Autoguvernare Studențească.

  MG 3740

În cadrul celor 3 echipe de lucru, formate în urma repartizării, studenții au abordat câteva teme prezente în ghid, pe care le-au analizat, discutat și modificat. În aceeași seară, tinerii au prezentat rezultatele analizei și modificările incluse.

Proiectul ”Tineretul Studios, Activ, Responsabil și Implicat” a fost realizat de către CNOSM cu Suportul MTS. Proiectul dat viza instruirea, informarea pe diferite tematici, crearea unor platforme de comunicare și interacțiune între organizațiile reprezentative a tinerilor din cadrul instituțiilor de învățământ de la noi din țară, stimularea și susținerea inițiativelor și implicării tinerilor în domeniul mass-media dar și aplicarea unor metode noi de colectare a datelor, analiză și cercetare pe sectorul de tineret.

De asemenea, în cadrul conferinței a fost desemnat noul președinte al Consiliului Național al Organizațiilor Studențești din Moldova – tânăra studentă a Universității Tehnice din Moldova, Ana-Maria Cîrja.

 MG 4065

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here