8 tipuri de dans care te inspiră

 Dansul energic este cea mai bună modalitate de a-ți menține silueta și în același timp de a se distra la maxim! 

 Salsa, zumba, baletul, dansul de societate sunt doar cîteva dintre tipurile de dans care te ajută în modul corespunzător. În plus, sunt mult mai distractive în comparație cu orele de aerobic și îți oferă o mulțime de energie și emoții pozitive.

1) Salsa

     Reprezinta un stil de muzică și dans ce își are originile în America de sud și Insulele Caraibe, dar care s-a dezvoltat în toată lumea în diferite variante ce au dus la creeare unor stiluri de salsa. Este cea mai populară variație a unui dans latino și s-a transformat chiar într-un fenomen internațional!

    A devenit mai mult decît un mod de a petrece timpul, este un stil pasional de viață pentru mii de persoane din toată lumea prin festivalurile de salsa naționale și internaționale.

 

salsa

 

2) Reggaeton

   Un gen de dans într-adevăr incendiar, care necesită o pregătire fizică bună. A apărut în Panama și Puerto Rico, dar destul de repede a devenit larg răspîndită, mai întîi în America Latină, și apoi la nivel mondial. Spre deosebire de salsa sau bachata, reggenton este bazat pe un ritm tare si rapid!

   Pe parcursul antrenamentului cel mai tare lucrează picioare, coapse și fese.

Reggaeton 

 

3) Dansuri orientale

    Dansul oriental, cu senzualitatea și misterul pe care îl emane, este una dintre manifestările cele mai pure ale feminității. La cursurile de dans oriental veți învăța sa puneți în valoarea feminitatea, sa coordonați mișcările și, în același timp, să îmbunătățiți condiția fizică, să tonifizați musculatura.

   Figurile de dans oriental pun accent pe mișcarea șoldurilor, abdomenului, brațelor, capului, pieptului și umerilor, scotînd în evidența senzualitatea formelor femeii. Practicat în mod regulat, dansul oriental ajuta să capătați o ținută elegantă, un corp tonifiat și o atitudine încrezătoare.

 

dansuri orientale 

 

4) Dansul irlandez

   Dansul irlandez a devenit cunoscut datorită renumitor spectacole Riverdance și Lord of the Dance în anii a 90. Deși a pornit de la un stil de dans folcloric, dansul irlandez a evoluat rapid în sportul de performanță pe care-l vedem astăzi în calitate de gen prin ale cărui mișcări dansatorul sfidează gravitația și limitările fizice ale neinițiaților.

   Dansul irlandez este alcătuit din mai multe sub-ramuri, prin care practicanții progresează pe măsură ce-și însușesc abilitățile fiecărui nivel de dificultate. Specificul dansului irlandez este structură coregrafiilor: acestea sunt alcătuite din păși ce sunt efectuați simetric, pe piciorul drept și pe cel stîng, pentru a se potrivi ritmului muzicii irlandeze.

 

ireland dance 

 

5) Flamenco

    Un univers de pasiune, vitalitate, senzualitate și nostalgie condus de dansuri și muzica foarte fermecătoare. Flamenco reprezintă un stil de viaţă, o artă veche şi profundă și nici pe de parte o frivolitate. Este o armonie între ţinută , ritm şi singurătate.

   Flamenco e mai mult decît dans simplu, este o filosofie de viaţă. Flamenco este artă născută din suferinţă, un studiu al seducţiei… Mişcările aici se observă de la talie în jos, „de pămînt” – cu lovituri puternice şi ritmate, iar de la talie în sus –  mlădioase și fine.

 

flamenco

 

6) Zumba

    Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și creat de către cunoscutul dansator și coregraf columbian, Alberto „Beto” Perez, în cursul anilor ’90.  Zumba implică o combinație între elemente ce țin de dans și elemente din sfera aerobicului.

   Coregrafia Zumba încorporează mișcări de hip-hop, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte marțiale, și chiar bollywood.Sunt incluse și exerciții de squat și streching.

 

zumba

 

7) Balet

   Baletul este un gen de dans artistic figurativ, ce execută mișcări mimice după o compoziție muzicală liniștită și fină.

   Baletul se poate învăța la orice vârstă fără să ai pretenții să ajungi la performanță. Oricum, abdomenul, brațele și picioarele se lucrează activ cînd dansezi pe poante.

 

ballet

 

8) Dansul de societate

   Dansul de societate cuprinde două categorii de dansuri, diferite între ele ca structură și tempou:dansurile de salonși dansurile latino.   Dansul de societate se exersează și în locuri mai puțin convenționale. Important e să nu uiți coregrafia și să ai un playlist cu vals, tango și cha-cha.

   Categoria dansurilor de salon cuprinde valsul lent, valsul vienez, tangoul clasic, foxtrot-ul și, începînd din anii `70, discofox-ul. Dansurile latino cuprind:rumba, samba, cha-cha, merengue și jive-ul.

 

 social dance